فرصتهای اپلای ارشد، دکترا، پستداک در زمینه محیط زیست و مهندسی

عضویت در کانال تلگرامی اعلام فرصتهای اپلای

نمونه پکیج های آموزشی در سایت آپارات

لیست آخرین پکیج های آموزشی محیط زیست و مهندسی

صفحه 10 از 33 نخستنخست ... 8910111220 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 91 به 100 از 324
  1. #91
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array

    20 روز همزیستی با مرگ تدریجی

    آلودگی هوا در شهرهای کشور همچنان راه نفس را بسته است. خیمه سیاه هوای آلوده بر فراز شهرهای بزرگ کشور از مرز 20 روز گذشته است. تبریز، مشهد، اراک، اهواز و اصفهان و تهران این روزها آسمانی تیره و ابری دارند. انگار ما در مرزهای یک فاجعه بزرگ قرار داریم. فاجعه ای که در 1952 در لندن رخ داد.

    به گزارش خبرنگار بلدیه، سال 85 اعلام شد که بر اثر آلودگی هوا در تهران روازنه بيش از 27 نفر می میرند. با گذشت دو سال این رقم به 42 نفر رسید. اما امروز و با گذشت 9 سال از آن روز نه سازمان بهشت زهرا و نه پزشکی قانونی هیچ کدام آماری از مرگ روزانه شهروندان منتشر نمی کنند. آلودگی هوا نه تنها راه نفس بر مردم را بسته است که مسئولان را به سکوتی ترجیحی سوق داده است.

    سال 85 قرار بود که قانون جامع کاهش آلودگی هوا به اجرا درآید. قانونی که هیچ گاه به اجرا در نیاورد. پس از كلي تحقيق و تفحص توسط مجلس و دولت و شهرداري و سازمان محيط زيست در نهايت معلوم نشد مقصر كيست. تنها اتفاق مرگ تدريجي شهروندان در هر پاييز و زمستان بود.

    سال 85 اتفاقي تازه افتاد. كميسيون اصل 90 مجلس اعلام كرد بر اساس شكايات مردمي تصميم دارد تا پرونده آلودگي هواي تهران و شهرهاي بزرگ را به جريان بياندازد و در نهايت مقصران آلودگي هوا را به دادگاه معرفي كند. اما با گذشت 9 سال هيچ دادگاهي براي مقصران آلودگي هواي تهران و شهرهاي بزرگ كشور معرفي نشده است.

    مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا چندان قابل اثبات نیست. اما آماری که اداره کل سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به نام آمار «Q» بر اساس الگوهای سازمان جهانی بهداشت ارائه می کند می تواند تخمین درستی از فاجعه آلودگی هوا ارائه کند.

    آخرین بار سال 86 این آمار منتشر شد و اعلام کرد که تنها در تهران سالانه 4 هزار و 500 نفر بر اثر آلودگی هوا می میرند. این آمار یک فاجعه است. فاجعه ای که زنگ خطرش در سالهای گذشته به صدا درآمد اما مسئولان این زنگ خطر را نشنیدند و اکنون در درون فاجعه ای قرار داریم که تنها دست آورد آن مرگ تدریجی شهروندان تهرانی است.

    البته ماجرا در دیگر شهرهای ایران خیلی بهتر نیست. مرور خبرهای منتشر شده در سالهای گذشته بحران آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ایران مانند اصفهان، اراک، شیراز و تبریز و مشهد را تایید می کند. صرف نبود آمار مشخص هم نمی تواند دلیل قطعی بر بروز فاجعه نباشد.

    مروری بر آلودگی در شهرهای جهان

    چگونه مي توان حادثه 5دسامبر سال 1952 شهر لندن را فراموش كرد. هنگامي كه در آن روز هواي لندن از حركت ايستاد و ناگهان مه-دود غليظي به تدريج شهر را فرا گرفت و به مدت چهار روز شگفت انگيز ترين حادثه را آفريد. وارونگي دما، در چهار روزي كه شهر لندن را فرا گرفته بود، مرگ بيش از 4هزار نفر را موجب شد.

    شايد اين اتفاق چنان رعب آور بود كه تا سالها حتي امروز نيز از آن به عنوان، اتفاقي بسيار ناگوار ياد مي كنند. اگرچه نمونه هاي ديگر اين حادثه كه در اثر آلودگي هوا رخ داد، در نقاط مختلف جهان تا پيش از آن رخ داده بود.

    به عنوان مثال مي توان به حادثه دره ميوز بلژيك اشاره كرد. در دسامبر 1930 حدود 60 نفر انسان و تعداد زيادي گاو و گوسفند به علت وجود وارونگي دما و تراكم آلاينده هاي خروجي از صنايع سازنده اسيد سولفوريك، شيشه سازي و كارخانه تهيه روي تلف شدند. حالت وارونگي دما حدود 5 روز طول كشيد و بيشتر مرگ و ميرها در روزهاي چهارم و پنجم دسامبر اتفاق افتاد.

    از سويي در شهر دونورا ايالت پنسيلوانيا ايالات متحده اتفاق مشابه ديگري افتاد. ناگهان وارونگي دما رخ داد و آلاينده هايي كه از صنايع فولادي شهر را احاطه كرده بودند، باعث بيماري نيمي از جمعيت شهر شدند.

    بسياري از ساكنان شهر دونورا بستري شدند و پس از چندي، هواي شهر تميز شد، اما ديگر هيچ شهروندي حاضر نبود تا كارخانه هاي ساخت قطعات فولادي در آن شهر به فعاليت بپردازند.
    هيچ كس اين حوادث ناگوار را فراموش نمي كند. تأثير اين اتفاقات شايد بر زندگي كساني كه از آن اطلاع يافتند، بسيار زياد بود و گاه حتي موجب شد كه بسياري از آلاينده ها از حاشيه شهرها نيز برچيده شود و اين همه با تلاش مردم اتفاق افتاد. چرا كه آنان اولين قربانيان اين پديده جهان مدرنند.

    هر روز فاجعه ای در راه است

    خبر ناگوار است. ناگوار و بسيار تكان دهنده. اگر بشود آن را با وسواس بيشتري مرور كرد، شايد تمام آن اتفاقات نادر جهاني را كه افتاده به گوشه اي براند، اما از آنجا كه هر روز از زبان كسي به هزار شكل و شمايل گفته مي شود، شايد چندان جلب توجه نكند. درست است كه تعداد 4 هزار كشته بر اثر آلودگي هوا در شهر لندن آن هم در طول چهار روز به يك فاجعه جهاني تبديل شد و كشته شدن 60 نفر طي چند روز در دره ميوز در بلژيك در حافظه جهان مثل ميخي كوبيده شد، اما آنچه كه فاجعه مي نامند، هر روز در همين شهر تهران اتفاق مي افتد و هيچ كس هم تعجب نمي كند.

    در سال85 روزانه 27 نفر بر اثر آلودگي هوا در تهران جان باختند، سال 87 نیز اعلام شد که 42 نفر بر اثر آلودگی هوا مردند. اما این روزها فاجعه بزرگتری در حال وقوع است. آيا اين خبر تكان دهنده تر از حادثه شهر دونورا نيست؟! آيا مرگ سالانه دهها هزار نفر در شهر تهران بر اثر آلودگي هوا، يك فاجعه بزرگ نيست؟!

    ما در حالي تمام اين اخبار را مرور مي كنيم كه انگار از اين اتفاق دوريم و تنها جاذبه اين خبر است كه ما را به مرور آن مي كشاند. اما دانستن اين نكته كه بيشتر ساكنان شهرهاي بزرگ كه جمعيتي بالغ بر 30 درصد كشور را دارند اندكي موجب نگراني مان مي شود. گويا انگار اين يك وظيفه شهروندي است كه هر ساله در تهران و شهرهاي بزرگ كشور ده ها هزار نفر بر اثر آلودگي هوا جان بسپارند. اين يك فاجعه واقعي است، اما هيچ گاه مورد توجه نبوده است.

    خودروها اولین متهمان آلودگی

    تهران در هر روز با 3/5 ميليون خودرو پرتراكم ترين شهر ايران به لحاظ حجم وسايل نقليه است. از سويي با افزايش توليد كارخانه هاي خودروسازي و واردات خودرو از خارج از كشور، اين تعداد در حال افزايش است. براساس آمار منتشر

    شده از مجري طرح جامع كاهش آلودگي هوا، روزانه 1200 خودرو به تعداد خودروهاي پايتخت افزوده مي شود. اين در حالي است كه علاوه بر وضعيت ترافيكي پايتخت كه به يك مشكل لاينحل تبديل شده، هواي شهر روز به روز وضعيتي بحراني تر مي يابد. به طور متوسط در طول هر سال تهران در حدود 14روز به علت آلودگي هوا،به دليل آلودگي هوا تعطيل مي*شود.

    تهران به دليل شرايط اقليمي و جغرافيايي داراي هوايي تقريباً ساكن است. در طول يك سال تنها به مدت 11 روز در اين شهر، باد جريان مي يابد و 354 روز شهر تهران هوايي ساكن دارد. از سويي وجود ساختمان هاي بلند و مرتفع، موجب تغيير در زيست بوم اين شهر شده است.

    بسياري از بادهايي كه در زمان محدود در شهر تهران وزيدن مي گيرد، بادهايي ضعيف هستند و قدرت جابه جايي هواي آلوده شهر را ندارند. از سويي اين شهر، به دليل حجم زياد خودروها كه بيش از 75درصد آلودگي هواي اين شهر را فراهم مي آورند، روند رو به رشد آلودگي را تشديد مي كند و براساس پژوهش هاي انجام شده، مي توان انتظار داشت كه تهران در سالهاي آينده، شاهد مرگ و مير تعداد بسياري از شهروندان باشد. در واقع جمع شدن دو عامل مهم در اين شهر مي تواند ميزان تلفات جاني در اين شهر را افزايش دهد؛ آلودگي هوا و وارونگي دما.

    خسارت میلیاردی ناشی از آلودگی

    خبر ناگوار و نگران كننده است. هزینه پایتخت نشینان برای آلودگی هوا 5 برابر یارانه*شان است. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اعلام این که سالانه 800 هزار تن آلودگی از منابع مختلف در تهران تولید می*شود که منشاء 70 تا 80 درصد آن خودروها هستند، گفت: خودروسازان داخلی فقط به دنبال اجرا کردن کف قوانین و مقررات تعریف شده کشور هستند که با استانداردهای جهانی فرسنگ*ها فاصله دارد؛ اما در برابر انبوه آلایندگی که محصولات آنها تولید می کنند، احساس مسئولیت اجتماعی نمی*کنند.

    وي از آزمون های انجام شده و بررسی*های به عمل آمده بر توليدات كارخانه*هاي خودروسازي خبر مي*دهد و مي*گويد، خودروهای داخلی با استاندارد یورو 2، بعد از گذشت یکی دو سال از تولید، اصلاً در سطح یورو 2 کار نمی کنند و استانداردهای پایداری ندارند و این در شرایطی است که چون خودروسازان به دنبال کاهش هزینه ها و دریافت سود بیشتر هستند، خودروهای تولیدی خود را با مبلغ گزاف و با چند برابر قیمت جهانی به مردم می فروشند.

    حسینی با بیان این که هنوز در کشور شاهد تولید موتورسیکلت های 125 سی سی کاربراتوری هستیم که هر کدام 4 تا 5 برابر یک خودرو آلودگی تولید می کند، مي*گويد: وزارت صنعت، علت ادامه تولید موتورسیکلت ها را وجود تقاضا عنوان می*کند و این در حالی است که تا وقتی محصول ارزان قیمتِ بی کیفیت عرضه می کنیم، معلوم است که تقاضا برای آن وجود دارد.

    وي با بیان این که بر اساس بررسی های به عمل آمده، هزینه صدمات آلودگی هوا در تهران برای هر شهروند، ماهانه 210 هزار تومان است که سالانه به دو میلیون و 520 هزار تومان می رسد، تصریح کرد: این در حالی است که یارانه*ای که هر شهروند از دولت دریافت می کند، ماهانه 45 هزار تومان است که سالانه به 540 هزار تومان می رسد.

    مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان با تأکید بر این که هر تهرانی سالی نیم میلیون تومان از دولت یارانه می گیرد، در صورتی که 5 برابر آن یعنی دو و نیم میلیون تومان، هزینه بی توجهی مسئولان مربوطه به موضوع آلودگی هوا را می پردازد، خاطرنشان کرد: قانون پشت قانون داریم که روی زمین مانده و اجرا نمی*شود.

    آمارهاي جهاني

    بانك جهاني در جديدترين گزارش خود از خسارات آلودگي هوا در تهران اعلام كرده است كه خسارات مرگ و مير ناشي از آلودگي هواي شهر، سالانه 640 ميليون دلار معادل 5هزار و يك صد ميليارد ريال است. از سويي نشانه هاي بيماري ناشي از آلودگي هواي شهر 520 ميليون دلار معادل 4هزار و يكصد ميليارد ريال برآورد شده است. همچنين بانك جهاني در اين گزارش از خسارات بيماري هايي كه از آلودگي هواي تهران ناشي مي شود، خبر داده است. به گزارش اين سازمان، بيماري هاي ناشي از آلودگي هواي شهر تهران سالانه 260ميليون دلار معادل 2 هزار و 100 ميليارد ريال به اقتصاد ايران آسيب مي رساند.

    اين سازمان مجموع خسارات ناشي از آلودگي هوا در كشور ايران را يك هزار و 810ميليون دلار معادل 14هزار و 420 ميليارد ريال مي داند.

    شايد تكيه بر اين ارقام و آمار بيانگر ميزان خسارت وارده به اقتصاد كشور باشد. شايد ديگر لازم نباشد از رتبه 117 ايران از مجموع 133 كشور ارزيابي شده در جدول آلودگي هوا خبر دهيم. آلودگي هواي تهران، در سالهاي اخير، به يكي از چالش هاي اساسي پيش روي مديران شهر تبديل شده است.

    از سويي شركت كنترل كيفيت هواي تهران، اعلام كرده كه وضعيت هواي پايتخت رو به وخامت دارد، به نحوي كه در صورت عدم گسترش سيستم حمل و نقل عمومي، طي سالهاي آينده ديگر هيچ منطقه اي در تهران از هواي پاك بهره مند نيست و اين شهر 636 كيلومتر مربعي در زير سايه سنگين و كشنده هوايي مسموم قرار مي گيرد كه هر لحظه امكان ثبات آن وجود دارد. در واقع تهران تا پنج سال ديگر به شهري تبديل مي شود كه هر لحظه انتظار مي رود هواي آن ساكن شود و انبوهي از شهروندان آن در حالي كه در زير ابرهاي سنگين و كشنده زندگي مي كنند، رفته رفته، به مرگي زودرس دچار شوند.

    خبر ناگوار است: تهران آبستن فاجعه اي بزرگ . شايد اين گفتار بیانگر وضعيت اين شهر فراموش شده در انبوه دودهاي كشنده باشد. به راستي، اگر روزي هواي تهران ساكن شود، چه اتفاقي خواهد افتاد. شايد سالها بعد، در روزنامه ها، از فاجعه اين شهر خاكستري، اخبار بسياري خوانده شود. تهران بسيار مشتاقانه به سمت فاجعه اي پيش مي رود كه شايد هر كدام از شهروندان در بروز آن، نقش بسزايي دارند. انگار ما به دست خود، خويشتن را به سمت نابودي پيش مي بريم.

  2. #92
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    مخالفت مجلس با اختصاص اعتبار برای محیط زیست در بودجه 94


    مواجهه مجلسی*ها با لایحه بودجه سال 94 هنگام بررسی در بهارستان یکی از نمونه*های کم*توجهی این نهاد قانونگذار به محیط زیست بود. برخی نمایندگان وقتی با گلایه معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بابت حذف ردیف بودجه اعتباری مربوط به گردوغبار در لایحه مواجه شدند، علیه او موضع گرفتند که بودجه سازمان را صرف برنامه*ها و همایش*های سیاسی می*کند.همین نمایندگان چندی بعد که محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست در 29 بهمن 93 پیشنهاد اختصاص اعتبار برای سازمان محیط زیست برای رفع آلودگی و گردو غبار را ارائه کرد، با آن مخالفت کردند. تابش در جریان بررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه سال ۹۴ کل کشور پیشنهاد داد که*بند (ل) تبصره ۹ به دولت بازگشت داده شود چون کمیسیون تلفیق آن را حذف کرده بود. در بند (ل) تبصره ۹ لایحه ارائه شده دولت به مجلس آمده بود: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال از درآمد وصولی ناشی از عوارض آلایندگی موضوع تبصره ۱ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید. معادل مبلغ یاد شده در قالب ردیف ۱۳۷-۵۳۰۰۰۰ جدول شماره ۹ این قانون به سازمان حفاظت محیط زیست اختصاص یابد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بابت اجرای عملیات کنترل آلودگی محیط زیست، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و سازمان*های مردم نهاد برای مشارکت در اجرای حفظ محیط زیست، احیای تالاب*ها و رودخانه*های کشور و تقویت امر نظارت و پایش محیط زیست هزینه شود. نمایندگان اما با این پیشنهاد هم مخالفت کردند.

  3. #93
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array

    کاهش 70 درصدی آلودگی هوا در 2 سال با 2 راهکار پیشنهادی

    کاربراتوری ها ؛ متهم ردیف اول

    آمارها حاکی از آن است که از حدود 3.5 میلیون خودروی موجود در تهران، 300 هزار خودرو، کاربراتوری هستند.
    همین 300 هزار خودرو ، معادل تمام آن 3.5 میلیون خودروی دیگر ، آلودگی تولید می کنند. یعنی هر کدام شان، بیش از 10 برابر یک خودروی انژکتوری آلایندگی دارند (بعضاً تا 20 برابر!) .

    در اکثر کشورهای دنیا، محدودیت های متعددی برای تردد خودروهای فرسوده وجود دارد. به عنوان مثال، هزینه بیمه یک خودروی 10 ساله، چندین برابر هزینه بیمه یک خودروی صفر کیلومتر است به گونه ای که بعد از مدتی، اساساً بیمه کردن و حرکت دادن آن خودرو، نمی صرفد و مالک نهایی از منظر اقتصادی به این نتیجه می رسد که خودرو را به گورستان اتومبیل بفرستد و خودرویی جدید خریداری کند.
    همچنین ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده نیز در بسیاری از شهرهای جهان وجود دارد.

    در ایران نیز می توان از تجربه جهان استفاده کرد و از جمله، نظام بیمه خودرو را هوشمند ساخت. همچنین پیشنهاد جدی می شود در تهران و شهرهایی که با مصیبت آلودگی هوا مواجه هستند، دو محدودیت خودرویی اعمال شود:

    - تردد خودروهای کاربراتوری به طور کلی ممنوع شود.
    - تردد خودروهایی که عمرشان از حد معینی فراتر است، جلوگیری شود.

    البته با توجه به برخی واقعیت ها، نمی توان همین الان این دو محدودیت را اجرا کرد. بنابر این پیشنهاد می شود تردد 300 هزار خودروی کاربراتوری،ظرف حداکثر 2 سال آتی ممنوع شود.

    به علاوه، محدودیت سن خودرو نیز در یک برنامه زمان بندی شده طولانی تر اجرا شود به گونه ای که اگر فردی امروز خودروی صفر کیلومتر می خرد، بداند که مثلاً 10 یا 15 سال دیگر ، حق نخواهد داشت با آن در کلانشهرها تردد کند یا فردی که خودروی 8 ساله می خرد، با علم به این که دقیقاً چند سال می تواند در کلانشهرها از آن استفاده کند، خرید کند.

    اما همان گونه که گفته شد، مشکل اصلی ، خودورهای کاربراتوری هستند که در مجموع 9 درصد کل خودروهای کشور را تشکیل می دهند و 300 هزار دستگاه شان نیز در تهران است و خبر فاجعه بار این که دهها هزار دستگاه از این خودروها، وسایل حمل و نقل عمومی هستند!

    باید بی هیچ تعارفی، در 2 سال آینده ، شهرهای بزرگ را از وجود خودروهای کاربراتوری خلاص کرد. شاید گفته شود که دارندگان این خودروها، افراد کم درآمدی هستند که نمی توانند خودروهای دیگر بخرند.
    این سخن "درست" است اما سخن "درست تر" آن است که این خودروها ، بلای جان مردم و از جمله دارندگان و خانواده هایشان شده است و عقلاً نمی توان عدم تمکن مالی عده ای را دلیل موجهی برای مسموم کردن هوای تنفسی مردم دانست.

    وانگهی، همه دارندگان خودروهای کاربراتوری در کلانشهرها نیستند و تعداد زیادی از آنها در روستاها و شهرهای کوچکی هستند که اساساً مشکل آلودگی هوا ندارند و به دلیل مختصات جغرافیایی و علل دیگر مانند جمعیت و تردد کم و ... حتی مستعد آلودگی هم نیستند.

    بنابر این، باید برای نجات جان مردم از هولوکاستی که نیمی از تقصیرش بر عهده خودورهای کاربراتوری است، ضرب الاجل حداکثر 2 ساله برای شهرهای بزرگ تعیین کرد تا مالکان این خودروها ظرف دو سال آینده، نسبت به فروش یا از رده خارج کردن آنها اقدام کنند.

    دولت نیز می تواند برای کسانی که تمایل به از رده خارج کردن دارند، تسهیلات بانکی برای جایگزینی در نظر بگیرد و ای کاش، طرح فروش اخیر خودروسازان، به جای عمومیت، به همین جایگزینی اختصاص می یافت.
    البته قرار نیست بار مالی این طرح با بودجه عمومی باشد چرا که در هیچ جای دنیا اجازه نمی دهند تعدادی خودروی فرسوده، جان ملتی را به خطر اندازد و واقعاً افراد زیادی از دنیا ببرد.

    این که با همین طرح، در دو سال آینده، نیمی از آلودگی هوا کاهش و میزان مرگ و میر و بیماری ها به شدت افت می کند، برای جدیت در اجرای آن کفایت می کند. قرار نیست مردم سرطان بگیرند و بمیرند چون عده ای خودروی کاربراتوری سوار می شوند.

    موتورسیکلت ها ؛ متهم ردیف دوم

    علاوه بر این، بین 20 تا 30 درصد از آلودگی هوا ناشی از تردد موتورسیکلت هاست. تعیین ضرب الاجل برای ممنوعیت تردد این موتورسیکلت ها در کلانشهرها، از الزاماتی است که نمی توان از آن گریخت.
    شگفت انگیز است ولی واقعیت دارد که هر کدام از موتورسیکلت های کنونی، بین 6 تا 8 برابر خودروهای استاندارد، هوا را آلوده می کنند.

  4. #94
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array

    کاهش 70 درصدی آلودگی هوا در 2 سال با 2 راهکار پیشنهادی

    موتورسیکلت ها ؛ متهم ردیف دوم

    علاوه بر این، بین 20 تا 30 درصد از آلودگی هوا ناشی از تردد موتورسیکلت هاست. تعیین ضرب الاجل برای ممنوعیت تردد این موتورسیکلت ها در کلانشهرها، از الزاماتی است که نمی توان از آن گریخت.
    شگفت انگیز است ولی واقعیت دارد که هر کدام از موتورسیکلت های کنونی، بین 6 تا 8 برابر خودروهای استاندارد، هوا را آلوده می کنند.

    از این رو، می توان مقرر کرد که از مثلاً دو سال بعد، در کلانشهرها، فقط موتورسیکلت های برقی حق تردد دارند.
    اینجا هم باز می شود همان ایراد قدیمی را وارد کرد که موتورسیکلت های برقی گران هستند و نظایر این حرف، اما پاسخ همان است که درباره خودروهای کاربراتور ذکر شد: نمی توان جان مردم و از جمله خود موتورسواران را به خاطر ارزان بودن موتور سیکلت های کنونی، به خطر انداخت و به خاطر گرانی موتورهای برقی، قبرستان ها را پر از مردمی کرد که قربانی آلودگی هوا می شوند.

    قطعاً در این میان، می توان برای کسانی که در پیک های موتوری کار می کنند، تسهیلاتی قرار داد تا بتوانند بدون تحمل فشار مالی سنگین، موتورهای خود را تبدیل کنند.

    وانگهی، اگر این ممنوعیت اعلام شود، در 2 سال باقی مانده، هم تولید کنندگان داخلی و هم وارد کنندگان به سمت تولید و ورود موتورسیکلت های برقی با قیمت مناسب می روند و فشاری هم بر مردم نمی آید، ضمن آن که هر فشاری، حتماً سبک تر از فشار آلودگی هوا و مشکلات بعدی آن خواهد بود.

    البته می توان بحث تکراری لزوم توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، ارتقای تکنولوژی ساخت خودرو، ارتقای استانداردهای بنزین، بهسازی صنایع، انتقال برخی صنایع به فواصل دورتر از شهرها و ... را مطرح کرد ولی عجالتاً تا تحقق این آرزوها که مدام درباره شان فقط حرف زده می شود، با دو راهکار فوری ذکر شده، می توان امیدوار بود که تا 2 سال آینده، بیش از 70 درصد آلودگی هوا کاهش یابد که رقم چشمگیر و بسیار بسیار ارزشمندی است.

  5. #95
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array

    مقایسه آلودگی هوا در زمان 3 رئیس*جمهور

    در کل 365 روز سال 1390 - زمانی که دولت محمود احمدی*نژاد روی کار بود - در تهران فقط 147 روز هوای سالم و بدون حتی یک روز هوای پاک ثبت شد. این یعنی بقیه 218 روز آن سال کیفیت وضعیت هوا ناسالم و بسیار ناسالم بود.

    در همین مدت و در خلال دولت*های محمد خاتمی، محمود احمدی*نژاد و حسن روحانی، برای مقابله با این معضل اقداماتی انجام شد یا انجام نشد که هرکدام بر بهبود یا تشدید این وضعیت اثراتی ماندگار گذاشته است؛ اقداماتی که در صورت تداوم انجام آنها، می*توانست تهران را به*عنوان یک شهر موفق در زمینه فائق*آمدن بر معضل آلودگی هوا در کنار شهرهایی مثل لندن، مکزیکوسیتی و ... بنشاند.

    از سویی دیگر در همین مدت در این شهر اقداماتی صورت گرفت که اگر به هر دلیلی انجام نمی*شد، این روزها تهران (با میانگین شاخص کیفیت 130) در کنار شهری مانند پکن پایتخت چین که شاخص کیفیت هوایش بین 300 تا 350 در نوسان است به*عنوان شهری با هوای بسیار خطرناک قرار گیرد. در این گزارش تلاش شده است با مروری بر این اقدام*ها آنها را بررسی کنیم. تهران به*غیر از دیروز که کیفیت هوا سالم گزارش شد، 20 روز گذشته را در هوای ناسالم گذراند.
    این آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران (نهادی وابسته به شهرداری)، درباره وضعیت آلودگی هوای تهران فقط برای مقایسه در سال*های 90 و 93، برای نمونه است.

    در کل 365 روز سال 1390 - زمانی که دولت محمود احمدی*نژاد روی کار بود - در تهران فقط 147 روز هوای سالم و بدون حتی یک روز هوای پاک ثبت شد. این یعنی بقیه 218 روز آن سال کیفیت وضعیت هوا ناسالم و بسیار ناسالم بود.
    شاخص آلودگی هوا در سال 1390، 215 روز در وضعیت ناسالم و سه روز در وضعیت بسیار ناسالم بوده که این وضعیت با شرایط مطلوب از نظر استانداردهای زیست*محیطی فاصله بسیاری دارد. بررسی وضعیت آلودگی هوا در ماه*های مختلف سال 1390 مشخص می*کند که بدترین ماه*های سال 90 به*ترتیب ماه*های تیر، خرداد، مهر، آذر و دی بوده است، همچنین در این سال وضعیت بسیار ناسالم در روز اول فروردین و دو روز در خرداد سال 90 ثبت شده است.» به گواه آمار این شرکت، سال 90 ناسالم*ترین سال تهران از نظر شاخص*های کیفیت هوای شهر از سال 78 به این*سو بوده است. به گفته کارشناسان، یکی از دلایل شدت*گرفتن آلودگی هوای تهران در آن سال، علاوه بر پدیده*های جوی، ناشی از توزیع بنزین موسوم به پتروشیمی در جایگاه*های سوخت این شهر بود.

    تولید و عرضه بنزین پتروشیمی در خلال سال*های 90 تا 92 و پس از بروز تحریم*های سنگین علیه کشورمان انجام می*شد. مسئولان وزارت نفت دولت احمدی*نژاد برای جبران نیاز مصرف سوخت کشور به تولید این نوع بنزین رو آورده بودند، با* این حال به*دلیل کیفیت بسیار پایین و غیراستانداردبودن آن که منجر به تشدید آلودگی هوا به*ویژه در شهرهای بزرگ شده بود، انتقادهای بسیاری از آن شد. پس از پایان دولت احمدی*نژاد، توقف عرضه بنزین پتروشیمی به دستور وزیر نفت دولت حسن روحانی و با پیگیری*های سازمان حفاظت محیط زیست از اول فروردین سال 1393 انجام شد و بر*اساس آن، توزیع این نوع بنزین در جایگاه*های سوخت شهر تهران به*صورت کامل متوقف شد و به*جای آن توزیع بنزین با استاندارد یورو 4 آغاز شد. با آغاز توزیع این بنزین، هوای تهران که انگار آلودگی به نافش بسته شده بود، بهار سال 93 سنت*شکنی بزرگی کرد.
    بر* اساس آمار اعلام*شده از سوی مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط *زیست و شرکت کنترل کیفیت هوا، شهر تهران در 93 *روز فصل بهار آن سال، 80 روز سالم، شش *روز پاک و هفت *روز ناسالم را پشت*سر گذاشت. نکته گفتنی اینکه هفت* روزی که هوای تهران ناسالم اعلام شد نیز *روزهای وقوع توفان در پایتخت و بروز ریزگردهای برآمده از بیابان*های اطراف تهران بود و اگر توفان در اواسط خردادماه آن سال به وقوع نمی*پیوست، همه 93 *روز فصل بهار وضعیت کیفیت هوای این شهر سالم و پاک گزارش می*شد. نه*فقط در سال 93 که حتی همین امسال، از اول فروردین تا امروز که 12 دی است، اهالی تهران حداقل 12 روز هوای پاک تنفس کرده*اند، در*حالی*که در کل سال*های 89 و 90 و 91 قفط سه روز هوای پاک در تهران به ثبت رسید. چهارم دی سال جاری وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در گفت*وگویی با خبرگزاری مهر در*باره تأثیر سوخت در افزایش آلودگی هوای پایتخت، اعلام کرد: «بنزین و گازوئیل توزیع*شده در شهر تهران براساس آنالیز شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، استاندارد است و تأثیری بر افزایش آلاینده*ها ندارند و آلودگی کنونی شهر تهران ربطی به کیفیت سوخت ندارد و بر*اساس آنالیزهای انجام*شده، سوخت توزیع*شده در پایتخت، یورو 4 است».

    در همین حال، محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل سازمان حفاظت محیط*زیست استان تهران که پیش از این سال*ها مشاور شهردار تهران در امور محیط*زیست و رئیس ستاد محیط*زیست و توسعه پایدار شهرداری بود، در رابطه با فرایند و اقداماتی که دست*کم در 15 سال گذشته برای تغییر وضعیت کیفیت هوای تهران صورت گرفته است، در گفت*وگو با «شرق» می*گوید: «اولین*بار که موضوع آلودگی هوای تهران به*عنوان مسأله مطرح شد، به سال 1355 برمی*گردد، در آن سال روزنامه کیهان در گزارشی هشدار داد که با توجه به توسعه پایتخت، آلودگی می*تواند به بحرانی برای این شهر تبدیل شود، دو سال بعد از آن مقاله، انقلاب اسلامی پیروز شد و پس از آن هم به مدت هشت*سال کشور درگیر جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود، در آن مدت حقیقتا فرصتی نشد که به این مشکل رسیدگی شود، پس از آن هم دولت سازندگی روی کار آمد و تلاش*ها همه با محوریت توسعه و برای جبران عقب*ماندگی*ها بود. در آن دوران هم آلودگی هوای تهران چندان جدی گرفته نشد چون اولویت دولت حل مشکلات بر زمین*مانده با محوریت توسعه بود، از نیمه دوم دهه 70 و در زمان دولت اصلاحات بود که تازه این فرصت پیش آمد که به این معضل رسیدگی شود». حیدرزاده در رابطه با جزئیات بیشتر اقدامات انجام*شده در زمان دولت اصلاحات نیز این*گونه توضیح داد: «در آن سال*ها، اولین کاری که شد این بود که بیاییم و منابع اصلی آلاینده هوای شهر را شناسایی کنیم که بفهمیم سهم هرکدام چقدر است تا در ادامه برای آنها فکر شود، بر همین* اساس یک تفاهم و همکاری بین*المللی بین سازمان محیط*زیست به ریاست خانم ابتکار، شهرداری تهران به ریاست غلامحسین کرباسچی و یک شرکت ژاپنی به نام «جایکا» انجام شد که مطالعات در این زمینه انجام شود. شرکت جایکا به مدت یک*سال تحقیقات خود را انجام داد و پس از آن هم یک شرکت سوئدی در همین زمینه اقداماتی را در تهران در دستور کار قرار داد که در نتیجه آنها اعلام شد منبع تولید حدود 80 درصد آلایندگی هوای شهر تهران ناشی از منابع متحرک - یعنی خودروها - بود». از حیدرزاده می*پرسم اگر در آن هشت*سال طبق برنامه پیش می*رفتیم الان وضعیت هوای تهران به*لحاظ آلودگی به چه شکل بود و او چنین پاسخی داد: «نمی*توانم بگویم هوای شهر پاک پاک می*بود اما روند ما به سمت بهترشدن شیب تندتری داشت و با شیب تند*تری تعداد روزهای سالم و پاک افزایش پیدا می*کرد».

    و سؤال دیگر از او درباره اقداماتی است که در دوره دولت اصلاحات انجام شد؛ اگر آن کارها صورت نمی*گرفت وضعیت به چه شکل بود؟ حیدرزاده گفت: «اگر آن کارها صورت نمی*گرفت واقعا معلوم نبود امروز چه وضعیتی داشتیم، الان حداقل ما به*لحاظ چهار پارامتر آلاینده گازی یعنی اکسیدنیتروژن، دی*اکسیدگوگرد، دی*اکسیدکربن و ازن حتی در روزهای به*شدت ناسالم وضعیتی پاک و سالم داریم و اگر آن کارها نمی*شد همه این روزها ناسالم بود و در تهران نمی*شد نفس کشید. چراکه قبل از اجرای آن برنامه اصلی*ترین آلاینده*های تهران دی*اکسیدکربن و مونوکسیدکربن بودند».

  6. #96
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    26
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    0
    Array

    آلودگی صوتی و اثرات آن بر بدن ما

    آلودگی هوا و آب دو مشكل اساسی زيست محيطی می باشند، در حاليكه امروزه با پر سر و صدا و شلوغ*تر شدن محيط پيرامون ما آلودگی صوتی نيز به اين موارد اضافه شده است. اكثر مردم از وجود سر و صداها در اطراف محل زندگی خود از قبيل رفت و آمد وسايل نقليه موتوری، هلی كوپترها و هواپيماهايی كه در بالای سر آنها به پرواز در می آيند، دريل و مته*های فشاری كه برای كندن كوچه و خيابان استفاده می شود، و همسايگانی كه صدای راديو، تلويزيون و يا ضبط خود را بيش از اندازه زياد می كنند، همه و همه از نمونه*های سر و صداهای مزاحم و ناخواسته پيرامون ما می باشند. اين سر و صداها نه تنها ناخواسته بلكه غير قابل پيش*بينی و غيرقابل كنترل می باشند.

    آلودگي-صوتي-و-اثرات-آن-بر-بدن-ما

    اثرات صداهای مزاحم بر بدن

    اگرچه اثرات مستقيم گوش دادن به صداهای بلند، به*ويژه در يك دوره طولانی می تواند سبب كاهش شنوايی افراد گردد، سر و صداهای مزاحم كه همان آلودگی صوتی محيطی هستند حتی اگر با صدای كوتاه باشند می توانند در درازمدت به*طور غير مستقيم برجسم، روح و روان افراد اثرات منفی داشته باشند. بنابراين آلودگی صوتی می تواند خطری برای سلامت عمومی بدن باشد.

    بدن انسان در برابر اين سر و صداهای مزاحم و ناخواسته دچار نوعی استرس و فشار شده و تغييرات به*وجود آمده در سيستم بدن می تواند سبب افزايش فشار خون، تغيير ضربان قلب، افزايش ميزان كلسترول خون، و يا ترشح بيش از حد هورمون*های بدن می شود؛ در صورتی كه اين واكنش*های استرسی بدن در قبال سر و صداهای مداوم، هم*چنان ادامه يابد در نهايت می تواند سبب آسيب*های جدی به سيستم گردش خون، سيسم قلبی عروقی و سيستم*های شكمی- روده*ای وارد كند. البته براساس تحقيقات انجام شده، مشكلات مربوط به سيستم قلبی عروقی يكی از شايع*ترين بيماری ها در اثر وجود آلودگی های صوتی می باشد. تحقيقات نشان می دهد آلودگی صوتی می تواند بر سلامت و بهداشت فيزيكی كودكان نيز اثر منفی داشته باشد. محققان اظهار می دارند كودكانی كه محل زندگی آنها در اطراف فرودگاه*ها می باشد سيستم فشار خون آنها دچار نوسان شده و بالا می رود، هم*چنين ترشحات غدد درونی و گردش خون در بدن آنها دچار اختلال می گردد.

    آلودگي صوتی و اختلالات خواب

    طبق تحقيقات انجام شده، افرادی كه در اثر سر و صداهای مزاحم دچار مشكل بی خوابی شده بودند در مجموع از سلامت عمومی كمتری برخوردار بودند؛ افرادی كه در اثر سر و صداهای مزاحم دچار كمبود خواب و يا بی خوابی می شوند كارهای روزانه آنها با ضعف و اختلال انجام می شود و توجه و تمركز اين افراد در طول روز كاهش می يابد كه می تواند به نوبه خود آنها را در معرض خطر حوادث و اتفاقات ناخوشايندی قرار دهد.

    اثرات آلودگی صوتي بر مغز

    شايد شما هم تاكنون شنيده*ايد كه چه حوادث ناگواری در اثر جر و بحث*های صورت گرفته در مورد وجود سر و صداهای مزاحم از طرف همسايگان اتفاق افتاده است؛ وجود سر و صداهای زياد از طرف برخی همسايگان به*طور مثال بلند بودن صدای تلويزيون و يا ضبط آنها سبب بگو و مگو و رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی بين همسايگان شده و حتی ممكن است اين رفتارهای خشن منجر به قتل گردد. تحقيقات ثابت كرده ميان سر و صداهای مزاحم و بروز رفتارهای تهاجمی ارتباط وجود دارد. مطالعات انجام شده در مورد افرادی كه محل سكونت آنها نزديك مكان*های پر سر و صدا مانند فرودگاه، راه*آهن و..... می باشد حاكی از آن است كه مشكلات مغزی، سلامت اين افراد را تهديد می كند.

    اثرات آلودگی صوتی بر رشد كودكان

    انجمن ملی تحقيقات در امريكا هشدار داده است كه مادران باردار نبايد در مراكز پر سر و صدا كار كنند. تحقيقات نشان داده ميان سر و صداهای مزاحم و تولد كودكان كم وزن و يا دارای ناهنجاری های جنينی مانند: شكاف كام ارتباط وجود دارد. مادران بارداری كه در محيط*های پر سر و صدا هستند و اين سر و صدا باعث آزار و اذيت آنها می گردد در بدن آنها هورمون*هايی ترشح می شود كه برای سلامت جنين مضر می باشد.

    طبق نظر محققان، آلودگی صوتی و خانه*های پر سر و صدا و شلوغ می تواند سبب به تأخير افتادن رشد زبانی و شناختی كودك گردد. تحقيقات ثابت كرده كودكانی كه مدارس آنها نزديك مكان*های شلوغ و پر سر و صدا مانند راه*آهن، فرودگاه و يا اتوبان*ها قرار دارد، از نمرات درسی (به*ويژه خواندن) پايين*تری برخوردارند. كودكان برای درس خواندن و مطالعه كردن به مكانی كاملاً آرام نياز دارند، از طرفی والدين بايد سعی كنند با كودكان خود با صدای ملايم صحبت كنند و از فرياد و يا جيغ كشيدن پرهيز كنند. حتی اسباب بازی هايی كه برای كودكان خود می خريد نبايد صداهای خيلی بلند داشته باشند.

    حال كه با خطرات آلودگی های صوتی و اثرات آن بر سلامت افراد آشنا شديد، پس لازم است تا جايی كه می توانيد برای كم كردن صداهای پيرامون خود چاره*ای بينديشيم. بايد گام*هايی را برای آرام*تر كردن خانه خود برداريم و خود را در قبال سر و صداهای مزاحم محافظت كنيم. تا جايی كه امكان دارد صدای راديو، تلويزيون و استريوی خود را كم نمائيم و وسايلی را كه خريداری می كنيم از كمترين سر و صدا برخوردار باشند. از رفتن و ماندن در مكان*های پر سر و صدا در زمان*های طولانی، خودداری كنيم.

    نكاتی در مورد اثرات آلودگی صوتی بر شنوايی

    1- ناشنوايی يكی از عمده*ترين معلوليت*های جسمی می باشد.

    2- اكثر افراد مبتلا به ناشنوايی، هرگز قبلاً سنجش شنوايی انجام نداده*اند.

    3- در اكثر موارد از دست دادن شنوايی، بدون درد بوده و طی يك دوره زمانی اتفاق می افتد.

    4- دلايل عمده ناشنوايی به ترتيب اهميت عبارتند از: سر و صداهای مزاحم، و سن

    5- 95% از ناشنوايی ها با دارو درمانی، جراحی و يا وسايل كمك شنوايی (سمعک) قابل درمانند.

    6- ناشنوايی ممكن است در هر سنی به سراغ افراد بيايد.

    7- افراد ناشنوا، به*طور معمول بلندتر از ديگران صحبت می كنند.

    8- افراد كم*شنوا اغلب از افراد می خواهند كه صحبت*های خود را تكرار كنند.

    9- 33% از افراد در سن 65 سالگی دچار كاهش شنوايی می گردند.

    10- ناشنوايی در اثر آلودگی های صوتی قابل پيشگيری می باشد.

    منبع : سايت webMD

  7. #97
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    26
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    0
    Array

    مقاله ای کوتاه در مورد آلودگی صوتی

    عامل صدا ، انسان و سایر موجودات زنده را از بین نمی برد بلکه باعث ضعف شنوایی ، ناشنوایی و ناراحتی های عصبی می گردد. معمولا شدت صدا را با واحدی به نام دسی بل نشان می دهند برای سنجش صداها نسبت log آنرا تعین می کنند. تحقیقات نشان می دهد که از دست دادن شنوایی با سن افراد در جوامع صنعتی دیده می شود.صدا های شدید کوتاه مدت در انسان باعث ناشنوایی موقت می شود.

    اگر انسان در معرض صداهای بلند ، برای مدت طولانی تری قرار گیرد ناشنوایی دائم پیش می آید. صدایی برابر ۹۰ دسی بل روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد. در ممالک پیشرفته قدرت شنوایی زنان بهتر از مردان است. زیرا از نظر مشاغل صداهای کمتری را تحمل می کنند.

    ▪ آلودگی های صوتی که در اطراف مناطق مسکونی موجب ناراحتی می گردند عبارتند از :

    ـ کارخانجات

    ـ کار های ساختمانی

    ـ صدا های ناشی از سیستم تهویه منازل

    ـ صدای ناشی از حمل و نقل (صدای موتور هواپیما ، بوغ اتومبیل). (سر و صدای داخل منازل مثل صدای تلویزیون و جاروبرقی و… که حایز اهمیت اند.)

    ● اثرات آلودگی صوتی

    آزمایشات نشان می دهند که صدای به شدت ۱۶۰ ۱۵۰ دسی بل برای بعضی حیوانات کشنده و مرگبار است. این حیوانات قبل از مرگ به تشنجات موضعی ، فلج و رعشه دچار می گردند. در انسانها رنگ پریدگی و بالارفتن فشارخون از اثرات آلودگیهای صوتی است. درجه حرارت بدن نیز کاهش می یابد. صدا های مداوم عکس العملهایی را در بدن ایجاد می نماید. از جمله انقباض رگها بیشتر می گردد . درجه حرارت بدن نیز کاهش می یابد. صدا های مداوم عکس العملهایی را در بدن ایجاد می نماید از جمله انقباض رگها بیشتر می گردد و این حالت پس از قطع صدا هنوز ادامه می یابد. بدن انسان در خواب نیز یه محرکهای صوتی پاسخ می دهد بدون اینکه فرد از خواب بیدار شود. (ضربان قلب و حالات ماهیچه ها تغییر می کند.)

    ▪ بیماری رینا Rahnauld

    بررسی ها نشان می دهد که کارگران کارخانجات چوب بری که با اره کار می کنند و صدای ۱۲۵ دسی بل را تحمل می نمایند شبها وقتی به خانه برمی گردند انگشتان آنها سبز رنگ بعد سفید می گردد که علائم بیماری وازواسپاستیک می باشد که در نتیجه انقباض رگها و نارسایی در جریان خون عارض می گردد. که این ناراحتی به نام بیماری رینال یا انگشتان مرده معروف است.

    ● نتایج حاصل از آزمایشات روی حیوانات

    ۱) موشهای آزمایشگاهی که در معرض صدای شدید قرار می گیرند به بیماریهای ویروسی حساستر می گردند.

    ۲) صدای فوق ا لعاده شدید در فعالیتها و عملکرد کبد حیوانات تغیر ایجاد می کند.

    ۳) صدای بلند بیش از ۱۱۵ دسی بل باشد فساد دندانهای موشها را سبب می گردد.

    ۴) کلسترول و چربی خون نیز افزایش می یابد. مقدار اسیاسکوربیک کاهش و مقدار گلبولهای سفید تا %۵۰ تقلیل می یابد.

    ● تاثیر صدا به چه عواملی بستگی دارد؟

    ۱) طبیعت و شدت صدا

    ۲) نزدیکی شخص به منبع اصلی صدا

    ۳) ادامه و مداومت صدا

    ۴) وضع و موقعیت فیزیکی فرد

    ● روشهای جلوگیری از آلودگی های صوتی

    با توجه به اینکه معمولا صدا ها از تولید کننده ای پخش ، توسط گیرنده ای دریافت می شوند بنابراین جهت کنترل این آلودگی ، کاهش شدت صدا جلوگیری از انتشار و نفوذ صدا و محافظت از گیرنده (سیستم شنوایی) می تواند موثر باشد.

    ▪ بنابراین در جهت جلوگیری ار آلودگی شدید صوتی :

    ۱) میزان صدا در محیطهایی که کارگران بطور مداوم در معرض فعالیتهای مغزی قرار دارند نباید از ۱۰ دسی بل تجاوز نماید.

    ۲) سعی شود از ورود ماشین آلات که بیش از حد معین آلودگی صوتی تولید می کنند جلوگیری شود.

    ۳) صدای ماشین آلات کارخانه ها نباید به بیرون ازکارخانه ها برسد.

    ▪ منشا آلودگی صوتی را باید از بین برد.

    ۱) سعی شود از ایجاد واحدهای مسکونی در مجاورت فرودگاهها جلوگیری شود.

    ۲) ضد صدا کردن ساختمانها و واحدهای مسکونی.

    ۳) مضاعف یا دو لایه کردن شیشه پنجره ها در جهت جلوگیری از نفوذ صدای بیرون به داخل ساختمان.

    ۴) محدود و ممنوع کردن عبور کامیونها و وسائط نقلیه پر صدا.

    ۵) ایجاد نوارهای عریضی از درختان و پوششهای گیاهی که به میزان ۱۰ دسی بل از شدت صوت می کاهد.

    ● شدت صوت

    احساس بلندی و کوتاهی صدا مربوط به انرژی حمل شده با امواج صوتی است و بر حسب واحد دسی بل می باشد که یک واحد مقایسه ای است و عبارت است از ده برابر log نسبت شدت صدای مورد نظر «I» به شدت یک سطح مقایسه ای (۰I)= بطور قراردادی صدایی است که دارای ۰۰۰۲/۰ میکرو بار فشار بوده و به عنوان آستانه شنوایی در انسان در نظر گرفته می شود.

    (dB=۱۰log(۱۰/۱۰ بنابراین ۱۰ برابر افزایش در شدت یک صدای خالص فقط ۱۰ دسی بل به مقیاس شدت اضافه می کند یا اینکه می توان گفت مثلا صدای ۵۰ دسی بل ۱۰ برابر بلندتر از صدای ۴۰ دسی بل و ۱۰۰ برابر بلندتر از صدای ۳۰ دسی بل است. فرکانس شنوایی انسان بین۲۰۰۰۰ ۲۰ سیکل در ثانیه انجام می شود که دارای شدتی برابرا ۶۰ ۳۰ دسی بل می باشد.

    ▪ پیامدهای منفی و زیانبار ناشی از آلودگی صوتی بطور کلی در انسانها به قرار زیر است:

    ۱) نگرانی و ناراحتی عصبی

    ۲) نگرانی همراه با خستگی و کاهش راندمان کار

    ۳) دگرگونیهای دائم یا موقت در رفتار زیستی از قبیل انقباض نایژکها و تغییر ضربان قلب .

    ۴) ضایعه در دستگاه شنوایی و دیگر دستگاههای بدن.

  8. #98
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    26
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    0
    Array

    مقایسه قوانین و مقررات مربوط بهآلودگی صوتی در ایران و چند کشور آسیایی

    بیان وضعیت موجود در قوانین
    1- قوانین و مقررات مربوط به آلودگی صوتی در ایران
    در قوانین و مقررات ایران، مسئله آلودگی صوتی در قانون حفاظت و بهسازی مصوب 1353 و ماده 104 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1379 که مطابق ماده 71 قانون برنامه چهارم توسعه برای سال 1384 تا 1388 نیز تنفیذ گردید به صورت ضمنی، در ماده 27 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 1374، آئین نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی مصوب 1378 و ماده 8 و جدول 5 آئین نامه اجرایی بند (ج) ماده 104 قانون برنامه سوم توسعه مصوب 1379 صراحتاً مسئله آلودگی صوتی مورد توجه قرار گرفته است.
    همچنین مصوبه شورای عالی محیط زیست شماره 236 راجع به حد مجاز آلودگی صدا در هوای آزاد ایران مصوب 1381 و مصوبه پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنایع و معادن در ارتباط با تعیین حد مجاز آلودگی صوتی در خودروهای تولید داخل مورخ 1384 در خصوص آلودگی صوتی تدوین گردیده است.
    علاوه بر این در قانون شهرداری ها مصـــوب 1334(بند20- اصلاحی)، قانون راجع به مجازات حمل چاقو و انواع سلاح سرد و اخلال در نظم و امنیت و آسایش عمومی 28/03/36 (ماده2)، آئین نامه راهنمایی و رانندگی 11/07/18، اصلاح آئین نامه امور خلافی 00/00/24 ، آئین نامه راجع به نصب و استفاده از بلندگو 04/07/39 و اصلاح آئین نامه راهنمایی و رانندگی 18/02/47 نیز مسئله آلودگی صوتی مورد توجه قرار گرفته که قابل استناد نمی باشد (1و3) .
    از این میان آئین نامه اجرایی جلوگیری از آلودگی صوتی مشتمل بر 13 ماده و 6 تبصره مشخص ترین قاعده حقوقی کشورمان در زمینه جلوگیــری از آلــودگی صوتی می باشد.
    در ماده 1 این آئین نامه به تعاریف پرداخته شده و در بند 4 آن برای نخستین بار واژه (دسی بل dB) عنوان شده است. در ماده 3 مسئولیت شناسایی منابع آلوده کننده به عهده سازمان محیط زیست گذاشته شده و اقدامات سازمان در این خصوص ذکر گردیده است.
    در ماده 4 وظیفه سازمان محیط زیست در قبال آلودگی کارخانجات و عاملان این آلودگی عنوان شده در خصوص بازرسی در جهت اجرای وظایف قانونی سازمان و اطمینان از رعایت مفاد احکام ماده 5 صحبت شده و درتبصره این ماده جریمه و مجازات ناشی از عدم همکاری عاملین آلودگی با سازمان به استناد ماده 30 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا ذکر شده است.
    از ماده 6 تا 8 در خصوص قوانین مرتبط به منابع آلاینده متحرک (وسایل نقلیه) صحبت شــده و در مـــاده 7 به مجازات های ناشی از عدم رعایت حدمجاز آلودگی صوتی به استناد ماده 32 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا اشاره شده و در ماده 8 وظیفه تولیدکنندگان، سازندگان و واردکنندگان وسایل نقلیه موتوری و قطعات آن ها توضیح داده شده و تکمیل کننده ماده قانونی قبل است.
    در ماده 9 با وجود این که در ماده 6 تا 8 تمام وسایل نقلیه موتوری ذکر شده اند قانون گذار مجبور شده در این ماده قائل به تفکیک شده و در خصوص هواپیماها و تردد آن ها در آسمان ایران یا فرودگاه های آن را ملزم به رعایت ضوابط و استانداردهای سازمان هوانوردی بین المللی ICAO نماید و رسیدگی به شکایات آن و نظارت بر اجرای این ماده را به عهده ICAO بگذارد. در ماده 10 در خصوص لزوم انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی برای محل فرودگاه ها و وسایل نقلیه موتوری سنگین صحبت شده و انجام این ارزیابی براساس الگوی مصوب شواریعالی حفاظت محیط زیست و تایید سازمان برای استقرار در محل مناسب از جهت رعایت حدمجاز آلودگی صوتی می باشد.
    در ماده 11 و 13 قانون گذار به صورت جزیی تر در خصوص استقرار و فعالیت واحدهای آلاینده صوتی صحبت کرده و به مجازات های مقرر در ماده 32 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا را در صورت عدم رعایت حدمجاز آلودگی صوتی اشاره شده است.

    2- قوانین و مقررات مربوط به آلودگی صوتی در کشور ترکیه قانون خاص در این کشور درخصوص آلودگی صوتی مشتمل بر 34 ماده بوده که در آن قانون گذار به صورت مفصل و مجزا در خصوص هریک از منابع آلاینده مقررات مربوط به آن را ذکر نموده است و سپس در قالب 7جدول و یک ضمیمه استاندارد های مربوط به آلودگی صوتی در منابع مختلف ذکر شده است.
    بخش اول این قوانین شامل مقررات عمومی است که در آن هدف، حیطه مشمول و تعاریف و مبانی قانونی و... تعریف شده اند و تعاریف به صورت تخصصی و مفصل توضیح داده شده است و سپس عملکرد، اختیار و مسئولیت اجرای این قانون ذکر گردیده است.
    در بخش دوم منابع سر و صدا به صورت تقسیم بندی شده شامل قوانین بزرگراه ها، خودرو های بزرگراهی، ماشین آلات صنعتی، راه سازی و ساختمان سازی و هواپیما و خط آهن ذکر شده است.
    در بخش سوم قانون گـــذار قوانیــن حاکم بر محل های سکونتی، ساختمان سازی و مواد را توضیح داده و در بخش چهارم قوانین مربوط به دیگر ممنوعیت های سر و صدا مانند اخذ مجوز برای بازگشایی مجدد صنایع پر سر و صدا، تمهیدات لازم را برای کنترل سر و صدا ایجاد شده در زمان های ساخت و ساز و صدای موسیقی و . . . به صورت جزیی ذکر شده و در بخش پنجم مقررات متفرقه مانند موارد خاص، بازرسی ها و مجازات های تخطی از مواد این قانون عنوان شده است.
    در مجموع قوانین کشور ترکیه تقریباً قوانین کاملی بوده که در آن با ذکر جزییات منابع مختلف سر و صدا تقسیم بندی گردیــده و قوانین مرتبط به هریک از آن ها و مجازات های تخطی از آن ها را توضیح داده شده است.(7)

    3- قوانین و مقررات مربوط به آلودگی صوتی در کشور چین
    قانون مربوط به آلودگی صوتی در کشور چین مشتمل بر 64 ماده است که در 8 فصل گنجانده شده است. بخش اول در خصوص مقررات عمومی است. بخش دوم مربوط به پیشگیری و کنترل آلودگی صوتی محیطی و نظارت برآن است. بخش سوم مربوط به پیشگیری و کنترل آلودگی صوتی صنعتی بوده و بخش چهارم درخصوص پیشگیری و کنترل آلودگی صوتی ساختمانی است. در بخش پنجم مواد قانونی در خصوص پیشگیری و کنترل آلودگی صوتی ناشی از ترافیک ذکر شده و در بخش ششم آلودگی صوتی ناشی از فعالیت های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. بخش هفتم شامل تمهیدات و جرائم قانونی مربوط به این مقررات ذکر شده و در فصل هشتم مفاد تکمیلی مورد توجه قرار گرفته است. قوانین کشور چین در خصوص آلودگی صوتی، قوانین کاملی بوده که با ذکر جزییات اکثر منابع آلاینده ثابت و متحرک را در برگرفته و جرائم ناشی از تخطی از این موارد قانونی را نیز ذکر نموده است. (8)

    4- قوانین و مقررات مرتبط به آلودگی صوتی در کشور ژاپن
    درکشور ژاپن از سال 1983 که حدود 7/32% شکایات و دعاوی مربوط به مشکلات ناشی از آلودگی صوتی بود، قوانین نسبتاً کاملی درخصوص هریک از منابع آلاینده صوتی تدوین گردید و قوانین موجود مورد بازنگری قرار گرفت.
    در ژاپن بیشترین آلودگی صوتی مربوط به صدای ناشی از صنایع می باشد و پس ازآن صدای ناشی از وسایل نقلیه به عنوان یک مسئله ملی پس از دهه 60 مورد توجه قرار گرفت.
    در حال حاضر صدای ناشی از ترافیک تحت کنترل قوانین ترافیک جاده ای و استاندارد های ایمنی وسایل نقلیه جـاده ای و حمل و نقل و صـدای ناشی از کارخانــه ها و کارگاه های ساختمانی نیز تحت کنترل قوانین جاری قراردارند.
    جداولی به عنوان حد مجاز صدای حاصل از صنایع ویژه، ساختمان سازی و وسایل نقلیه درقوانین این کشور موجود است. مقامات مسئول اجرا و نظارت این قوانین و جرائم ناشی از تخطی از مقررات دراین قوانین دیده می شود. با توجه به شکایات مردم نسبت به آلودگی صوتی دراین کشور و پرداخت غرامت های زیاد دولتی به آزاردیدگان آلودگی صوتی، لزوم تدوین قوانین جامع دراین کشور از چند دهه پیش مورد توجه قرار گرفته است (4) .

    5- قوانین و مقررات مربوط به آلودگی صوتی در کشور هند درخصوص قوانین مربوط به آلودگی صوتی در این کشور نکته قابل توجه این است که پیش نویس این قوانین یکسال قبل از انتشار در روزنامه رسمی طبق اخطاریه وزارت محیط زیست و جنگلبانی هندوستان منتشر گردید و از تمام افرادی که تحت تاثیر این قوانین قرار می گرفتند دعوت شد تا قبل از انقضای دوره 60 روزه از تاریخ انتشار اخطاریه در روزنامه رسمی اعتراضات و پیشنهادات خود را ارایه دهند بنابراین اعتراضات و پیشنهادات دریافتی مربوط به این پیش نویس قوانین به موقع و مطابق موازین قانونی توسط دولت مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. سپس در سال 2000 قانون آلودگی صوتی (مقررات کنترل) منتشر و لازم الاجرا گردید.
    در این قانون که دارای 8 ماده بوده پس از کلیات آن در ماده 1، به تاریخ انتشار و تعاریف آن در ماده 2 اشاره شده است سپس درماده 3 استانداردهای کیفیت هوای محیط مربوط به سر و صدا برای نواحی و مناطق مختلف توضیح داده شده و در ماده 4 قانون گذار به مسئولیت در قبال اجرای استانداری های کنترل آلودگی صوتی پرداخته است. ماده 5 درخصوص محدودیت های مرتبط به بلندگوها در اماکن عمومی است و ماده 6 درخصوص عواقب نقص قوانین در نواحی و مناطق حساس به صدا می باشد. ماده 7 نحوه ارایه شکایت به مقامات مسئول را توضیح داده و در ماده 8 به حدود اختیارات برای جلوگیری از تداوم صدای موسیقی یا سر و صدا و غیره اشاره شده است.
    دراین قانون در خصوص صدای ناشی از صنایع، ساختمان سازی و وسایل نقلیه و . . . به صورت اختصاصی توضیحاتی ارایه نگردیده ولی مطابق استاندارد ارایه شده در ماده 3 تمام منابع مختلف ایجاد کننده سر و صدا ملزم به رعایت آن هستند. (5و6)

  9. #99
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    26
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    0
    Array

    مقایسه قوانین و مقررات مربوط بهآلودگی صوتی در ایران و چند کشور آسیایی(قسمت دوم )

    در این قانون که دارای 8 ماده بوده پس از کلیات آن در ماده 1، به تاریخ انتشار و تعاریف آن در ماده 2 اشاره شده است سپس درماده 3 استانداردهای کیفیت هوای محیط مربوط به سر و صدا برای نواحی و مناطق مختلف توضیح داده شده و در ماده 4 قانون گذار به مسئولیت در قبال اجرای استانداری های کنترل آلودگی صوتی پرداخته است. ماده 5 درخصوص محدودیت های مرتبط به بلندگوها در اماکن عمومی است و ماده 6 درخصوص عواقب نقص قوانین در نواحی و مناطق حساس به صدا می باشد. ماده 7 نحوه ارایه شکایت به مقامات مسئول را توضیح داده و در ماده 8 به حدود اختیارات برای جلوگیری از تداوم صدای موسیقی یا سر و صدا و غیره اشاره شده است.
    دراین قانون در خصوص صدای ناشی از صنایع، ساختمان سازی و وسایل نقلیه و . . . به صورت اختصاصی توضیحاتی ارایه نگردیده ولی مطابق استاندارد ارایه شده در ماده 3 تمام منابع مختلف ایجاد کننده سر و صدا ملزم به رعایت آن هستند. (5و6)
    در جدول زیر خلاصه ای از موضوعات مطروحه در قوانین و مقررات کشورهای مورد مطالعه ذکر گردیده است.

    ب- بحث و مطالعه تطبیقی بین قوانین و مقررات اشاره شده




    جدول 1- موضوعات مطروحه در قوانین و مقررات ایران و چند کشور آسیایی
    ردیف
    موضوع مطروحه در قوانین و مقررات
    ایران
    ترکیه
    چین
    ژاپن
    هند
    1
    آلودگی صوتی ناشی از تجهیزات، ماشین آلات صنعتی،راه سازی، ساختمان سازی
    _
    *
    *
    *
    _
    2
    آلودگی صوتی ناشی از تراز صدای ساختمان سازی
    _
    *
    *
    *
    _
    3
    آلودگی صوتی ناشی از خودروهای بزرگراهی
    *
    *
    *
    *
    _
    4
    صدای خودروهای درحال تردد در محل های عمومی
    *
    *
    *
    *
    _
    5
    استفاده از بوق و دیگر اجزای تولید کننده صدا
    _
    *
    *
    *
    _
    6
    تراز صدای داخلی خودروها
    _
    *
    _
    _
    _
    7
    آلودگی صوتی ناشی از سرو صدای هواپیما
    *
    *
    *
    *
    _
    8
    سرو صدای قطارهای درون شهری و برون شهری و زیر زمینی
    _
    *
    *
    _
    _
    9
    سرو صدا در محل کارخانه ها
    *
    *
    *
    *
    _
    10
    بازرسی از وضعیت صدا در محل کارخانه ها
    *
    *
    *
    *
    _
    11
    تعهد کارفرما به استفاده از وسایل محافظت شنوایی
    _
    *
    _
    _
    _
    12
    آلودگی صوتی ناشی از ساختمان سازی و مواد
    _
    *
    *
    *
    _
    13
    حدود صدای ترافیک در مناطق مسکونی
    _
    *
    *
    *
    _
    14
    استفاده از هرگونه مواد آتش زا، ترقه و .. در محل های عمومی راه ها و مناطق مسکونی
    _
    *
    _
    _
    *
    15
    آلودگی صوتی در فضای داخلی ساختمان های مسکونی
    _
    *
    *
    _
    _
    16
    پروژه های معماری با توجه به مناطق حساس به صدا و منابع صدای داخل ساختمان
    _
    *
    *
    _
    _
    17
    استفاده از ابزار موسیقی با ارتعاش خارج از محدوده بی خطر برای انسان و ساختمان
    _
    *
    *
    _
    *
    18
    استفاده از هرگونه تبلیغ با صدای بلند یا بلندگو در مناطق مسکونی، تجاری در خارج از فضاها و زمان های معین
    _
    *
    *
    _
    *
    19
    سطوح صدای موسیقی تقویت شده الکترونیکی در محل های عمومی
    _
    *
    _
    _
    *
    * حکم این موضوع به صورت صریح در قوانین کشور مورد نظر دیده شده است.
    _ حکم این موضوع در مواد قانونی کشور مورد نظروجود نداشت یا یافت نشود


    همان طور که در جدول 1 مشاهده می شود ترکیه و چین دارای قوانین مفصلی در خصوص آلودگی صوتی بوده که تمام منابع آلاینده صوتی را در این کشورها پوشش می دهد ولی موضوعات مطرح شده در قوانین و مقررات ایران تمام منابع آلاینده را پوشش نداده و در آئین نامه نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی نیز تنها مقرراتی در خصوص آلودگی صوتی ناشی از صنایع و وسایل نقلیه موتوری به صورت کلی مطرح گردیده و در خصوص صدای ناشی از فعالیت های اجتماعی، ساختمان سازی، و ترافیک هوایی و دریایی قوانین و مقرراتی وجود ندارد همچنین در خصوص مجازات های ناشی از تخطی از این مقررات نیز به قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا استناد گردیده است، همچنین در ماده 8 آئین نامه اجرایی بند (ج) ماده 104 قانون برنامه سوم توسعه نحوه محاسبه جریمه آلودگی صوتی تعیین شده در صورتی که برای بسیاری از منابع آلاینده در کشور استانداردی تدوین نشده که افزایش از آن حد استاندارد مبنای محاسبه جریمه باشد.
    هرچند تاکنون 2 استاندارد شامل حد مجاز صدا در هوای آزاد ایران و حدمجاز آلودگی صوتی در خودروهای تولیدداخل است به ترتیب در سال های 1381 و 1384 تصویب گردیده است ولی در خصوص دیگر منابع آلاینده صوتی مانند صدای ناشی از فعالیت های ساختمان سازی و شهرسازی، صنایع و غیره استانداردی تدوین و لازم الاجرا نشده است.

    ج- جمع بندی و نتیجه گیری
    با توجه به بررسی ها و تحلیل های انجام شده، قوانین و مقررات ایران باکاستی ها و مشکلاتی مواجه است و قوانین و مقررات موجود در خصوص آلودگی صوتی در کشور از کفایت لازم برخوردار نبوده و تجدید نظر در آن و برطرف نمودن مشکلات آن ضروری به نظر می رسد بعضی از نواقص موجود در قوانین و مقررات ایران شامل موارد زیر می باشد:
    n عدم وجود قانون خاص با ضمانت اجرایی کافی
    n عدم وجود مطالعات مربوط به آلودگی صوتی در شهرهای کشور
    n عدم تدوین و تصویب استانداردهای مربوط به آلودگی صوتی ناشی از منابع مختلف ثابت و متحرک توسط مراجع ذی صلاح
    n عدم الزام رعایت تمهیدات کنترل صدا در زمان ساخت و ساز راه های درون شهری و بزرگراه ها و عملیات تخریب ساختمان ها در مناطق مسکونی مانند استفاده از سدهای اکوستیکی و اصلاح نفوذ پذیری ساختمان ها در برابر اصوات، اجرا ضوابط کنترل صدا در ساختمان ها، هنگام ساخت، الزام استفاده از مواد اکوستیکی در ساختمان های نوساز یا در تعمیرات ساختمان های قدیمی ساز جهت کنترل صدای داخلی و خارجی منازل. (عدم الزام در رعایت مباحث مقررات ملی ساختمان)
    n عدم الزام در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عموم مردم از صدمات ناشی از آلودگی صوتی
    در نتیجه لازم است یک چهارچوب قانونی جامع تر به عنوان پیش نویس قانون نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی که در بر گیرنده آلودگی صوتی ناشی از تمام منابع آلاینده ثابت و متحرک و شامل فصول زیر:
    مقررات عمومی (اهداف، مبانی حقوقی، تعاریف، حیطه شمول، عملکرد، اختیار و مسئولیت)
    آلودگی صوتی ناشی از ساختمان سازی،راه سازی و شهر سازی
    آلودگی صوتی ناشی از ترافیک (زمینی، هوایی، دریایی و ریلی)
    آلودگی صوتی ناشی از صنایع
    آلودگی صوتی ناشی از فعالیت های اجتماعی
    باشد و به عنوان یک قانون مستقل پاسخگوی نیازهای جامعه در جهت پایش، کاهش و کنترل آلودگی صوتی با ضمانت اجرایی کافی باشد تدوین، تصویب و به مورد اجرا گذاشته شود.

    منابع

    دفتر حقوقی و امور مجلس، سال 1383، مجموعه قوانین و مقررات محیط زیست، جلد اول، انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست
    ضوابط و استانداردهای محیط زیست، سال 1378، انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست
    مکرم، علی، سال 1386، بانک اطلاعات قوانین کشور
    نصیری، پروین، سال 1374، طرح جامع کاهش آلودگی صوتی
    Ministry of Environment and Forests Notification, 2001, Pollution Control Acts, Rules and Notifications issued there under. India; Central Pollution Control Boara, CPCB, P 148-172.
    Prasad Tripathy.D, 2000, Noise Pollution, New Delhi: Corporation.
    Saclogiu, Trans. Ginger Taylor, 1990, Regulations Related to the Turkish Environment Law. Turkish: under Matbaa printing.
    Law of the People's Republic of China on Prevention and Control of Pollution From Environmental Noise /china.org

  10. #100
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    26
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    0
    Array

    انواع آلودگی صوتی و اثرات آن ها

    آلودگی صوتی انواع مختلف دارد بطوریکه اندازه های مختلف آن هرکدام اثرات مختلف را برجای می گذارند.
    مهران حسینی نسب با اشاره به اینکه آلودگی صوتی صدایی است که انسان و دستگاه شنوایی تمایلی به شنیدن آن ندارد، گفت: این آلودگی یکی از اشکال آلودگی است که تاثیرات مخرب آن با متراکم شدن بافت شهری و تغییر سایر شرایط زندگی مورد توجه بسیار قرار گرفته است.
    وی گفت: در حقیقت آلودگی صوتی برخلاف تصور همگان صدایی نیست که باعث پاره شدن گوش یا احساس دردناکی در آن ناحیه شود، بلکه ممکن است حتی صدای موسیقی در زمان یا مکان نامناسب نیز موجب آلودگی صوتی باشد.
    حسینی نسب یادآور شد: لرزش نیز یکی دیگر از انواع آلودگی است که در صورتی که انتقال امواج از طریق هوا صورت نگیرد و رسانه آن اجسام جامد باشند، ایجاد می*شود.
    وی افزود: یکی از مهم*ترین مفاهیم در آلودگی صوتی آستانه شنوایی و آستانه بحرانی و آستانه دردناکی است. آستانه شنوایی که در انسان صفر دسی بل است با افزایش سن کمی بالا می*رود.
    این کارشناس شنوایی سنجی گفت: آستانه بحرانی، یعنی آستانه*ای که هرگاه بار صوتی محیط از آن فراتر رود، انسان را به تدریج دچار عوارضی ناشی از تاثیر آلودگی صوتی می*کند که در منابع مختلف از 80 تا 85 دسی بل متفاوت است.
    حسینی نسب با بیان اینکه آستانه دردناکی نیز آستانه*ای است که هرگاه بار صوتی محیط از آن فراتر رود موجبات درد و در مواردی آسیب جدی به دستگاه شنوایی را فراهم می*آورد، گفت: این آستانه در منابعی بین 120 تا 140 دسی بل و بالاتر ذکر شده است که از نمونه*های آن می*توان به سر و صدای چکش پرچکاری با شدت 130 دسی بل اشاره کرد.
    وی گفت: می*توان منابع آلودگی صوتی را به سه بخش نقطه*ای، کروی یا گوی مانند، خطی سیلندری یا استوانه*ای و سطحی تقسیم کرد. منابع آلودگی نقطه*ای مانند دستگاه پرس، دستگاه دریل یا کارگاه*های نجاری و تراشکاری، به تنهایی باعث آلودگی صوتی محیط زیست و افزایش بار صوتی محیط می*شوند.
    این کارشناس شنوایی سنجی با اشاره به اینکه منابع آلودگی خطی یک منبع به صورت خط است که تراز آلودگی صوتی را افزایش می*دهد، گفت: از نمونه*های این منبع می*توان به ترافیک پرحجم در یک بزرگراه یا خیابان اشاره کرد.
    وی افزود: منابع آلودگی سطحی شامل چند منبع صوتی است که در سطح کم و بیش وسیع استقرار یافته باشند همانند آنچه در مجموعه*های وسیع صنعتی و مناطق صنعتی بوجود می*آید.
    حسینی نسب گفت: واکنش دستگاه عصبی انسان به افزایش تراز صوتی محیط به اشکال مختلف بروز می*کند؛ به عنوان مثال اگر فردی مرتب از میزان صدای بلند استفاده کند، سلول*های مویینه شنوایی او از بین می*روند و به هیچ وجه هم این سلول*ها جایگزین نمی*شوند.
    وی تصریح کرد: کاهش حجم ضربان قلب، تغییر ریتم تنفس و نبض، افت مقاومت الکتریکی پوست، کاهش دمای پوست، اختلال در حرکت دودی معده، *تولید شیره و بزاق، گشاد شدن مردمک چشم، افزایش فشار خون و تنگ شدن رگ*ها از اشکال مختلف واکنش دستگاه عصبی انسان به افزایش تراز صوتی محیط است.
    این کارشناس شنوایی سنجی خاطر نشان کرد: وسایط نقلیه، مشاغل و صنایع، دستگاه*ها و تجهیزات مولد و تقویت صوت از جمله انواع MP3ها از عوامل اصلی تولید آلودگی صوتی هستند.
    حسینی نسب گفت: برای اینکه فرد مطمئن باشد سیستم صوتی به گوش*اش ضربه نمی*زند و با توجه به اینکه حساسیت گوش*ها به صدا با هم متفاوت است، به* عنوان یک معیار کلی باید سعی شود هنگام شنیدن صدا از حداقل صدایی که می*توان آن را شنید، استفاده شود؛ یعنی نخستین حد صدای بالاتر از آستانه شنوایی، صدای کم از نظر ما میزان صدای مطلوب است.
    وی با تاکید بر اینکه صدای متوسط باید بیشتر در محیط*های شلوغ مورد استفاده قرار گیرد، گفت: صدای بلند نیز فقط برای کم*شنوایان توصیه می*شود. سازمان جهانی بهداشت می*گوید میانگین 40 دسی*بل توصیه شده صدا در محیط معادل یک خانه آرام در یک محل مسکونی در شب است.
    این کارشناس شنوایی سنجی در پایان خاطر نشان کرد: به *عقیده کارشناسان، حد استاندارد استفاده از دستگاه*های MP3 از نظر صوتی نباید از حدود 85 دسی*بل بیشتر باشد. البته این دستگاه*ها میزان دسی*بل را مشخص نمی*کنند و بیشتر به* صورت صدای کم، متوسط و زیاد عرضه می*شوند.

صفحه 10 از 33 نخستنخست ... 8910111220 ... آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تماس با مدیریت سایت 09126826597