شکلات کم آبی و خشکسالی در البرز
محمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با اشاره به اینکه استان البرز کمتر از سه دهم مساحت کشور را شامل می شود در حالیکه سه درصد جمعیت کشور در این استان سکونت دارند و دو درصد منابع آبی را دارد، گفت: نسبت سرانه آبی خوبی داریم ولی این منابع متاسفانه از استان خارج می شود.
وی ادامه داد: میانگین تراکم جمعیت در استان البرز 10 برابر تراکم جمعیت در کشور است یعنی بعد از استان تهران استان البرز رتبه دوم را دارد و از لحاظ ضریب رشد جمعیت البرز بعد از بوشهر رتبه دوم را با 3.5 درصد دارد که می تواند شدت بهره برداری از منابع را افزایش دهد.عوامل ایجاد و توسعه ریزگردها در کشور و راه های مقابله با آن
وقتی سه درصد جمعیت کشور و چهارهزار واحد صنعتی یعنی شش یا هفت درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان متمرکز هستند، به جز واحدهای کشاورزی، برغم اینکه اکثر این واحدها فقط در البرز مستقر هستند ومنافع آن به دیگر نقاط می رسد، با استقرار این واحدهای صنعتی و تراکم جمعیت و خروج آب از استان به نحوی از منابع به جای اینکه بهره برداری کنیم، بهره کشی کرده ایم.
در فرایند برنامه ریزی توسعه و استفاده از منابع منطبق با ظرفیت ها عمل نکرده ایم. در آمایش سرزمینی که باید انجام می دادیم و توان سنجی می کردیم، این موضوع بر اساس نیازهای اقتصادی و اجتماعی و برنامه های استفاده از سرزمین اولویت بندی نکردیم.
در برنامه سوم پیش بینی شده بود که برنامه توسعه استان ها در برنامه چهارم بایستی براساس آمایش سرزمین صورت بگیرد که متاسفانه ما از آن در 10 سال گذشته غفلت کرده ایم و از منابع سرزمینی بویژه آب بیش از ظرفیت استفاده کرده ایم که منجر به خشکسالی و از دست رفتن رطوبت و شدت ریزگردها شده است.
برغم همه این مشکلات و بهره کشی از منابع کمافی السابق این عطش برای توسعه صنعتی و سکونتگاهی در استان وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه در دولت گذشته با اینکه محدودیت استقرار شعاع 120 کیلومتری که در استان البرز وجود داشت، این محدودیت را از شهرک های صنعتی برداشتیم، حتی مصوب کردیم شهرک های صنعتی جدید هم در استان البرز ایجاد شود، این در حالی است که استان البرز ظرفیت بیش از این برای بارگذاری جدید را ندارد.