فرصتهای اپلای ارشد، دکترا، پستداک در زمینه محیط زیست و مهندسی

عضویت در کانال تلگرامی اعلام فرصتهای اپلای

نمونه پکیج های آموزشی در سایت آپارات

لیست آخرین پکیج های آموزشی محیط زیست و مهندسی

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 23
  1. #1
    مدیریت سایت
    تاریخ عضویت
    Sep 2006
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    8,676
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array

    انرژیهای نو و تجدید پذیر

    انرژیهای نو و تجدید پذیر و مطالب مرتبط با آن در این بخش مورد بحث قرار خواهد گرفت.

  2. #2
    ramezani
    Guest
    بزرگ*ترين مزرعه بادي دريايي جهان

    1890881.jpg
    بريتانيا ساخت بزرگ*ترين مزرعه بادي دريايي جهان را در درياي ايرلند آغاز كرده است. انرژي*هاي تجديدپذير را انرژي برگشت*پذير نيز مي*نامند كه برخلاف انرژي**هاي تجديدناپذير قابليت بازگشت مجدد به طبيعت را دارند. در سال*هاي اخير و باتوجه به اينكه منابع انرژي تجديدناپذير رو به اتمام هستند اين منابع مورد توجه قرار گرفته**اند. نگراني درباره تغييرات زيست محيطي در كنار افزايش قيمت روز افزون نفت و اوج توليد نفت و حمايت دولت*ها باعث رشد روز افزون وضع قوانيني مي*شود كه بهره**برداري و تجاري كردن اين منابع تجديد*پذير را تشويق مي*كنند. بريتانيا از ساخت بزرگ*ترين مزرعه بادي دريايي جهان خبر داده كه توسط شركت دانماركي دانگ ساخته خواهد شد. اين مزرعه بادي در درياي ايرلند و در ۱۹كيلومتري منطقه كامبريا ساخته خواهد شد. شركت دانماركي دانگ در ادامه آورده است، بخش*هاي مهم اين پروژه ۶۶۰مگاواتي به اتمام رسيده و پيش*بيني مي*شود كه اين مزرعه بادي دريايي جهان در سال۲۰۱۸ ميلادي آماده بهره*برداري خواهد بود. محققان از توربين*هاي بسيار قدرتمند و منحصر به فردي براي اين مزرعه استفاده خواهند كرد تا با استفاده از اين مزرعه بتوانند برق ۵۰۸۹مگاواتي دراختيار داشته و همين*طور نياز 12.5ميليون نفر از شهروندان بريتانيايي را تامين كند.


    تی نیوز.

  3. #3
    ramezani
    Guest
    تأمین انرژی مصرفی منازل با استفاده از جزر و مد اقیانوس

    قدرت نهانی انرژی تجدیدپذیر باورکردنی نیست. زمین دارای منابع بسیاری جز سوخت و احتراق است. یکی از این منابع تجدیدپذیر دریاست که می*توان در مناطق ساحلی از قدرت جزر و مد برای تولید الکتریسیته استفاده کرد.

    به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، پروژه Swansea Bay Tidal Lagoon با استفاده از این منبع طبیعی و بالا و پایین رفتن امواج نیرو تولید می*کند. این ایده هنوز به اتمام نرسیده ولی با اتمام آن، برق 155 هزار خانه تامین خواهد شد.

    با راه*اندازی این پروژه حدود یک چهارم سوخت مصرفی کاهش و انتشار کربن نیز کمتر خواهد شد.

    در این پروژه حدود 9 کیلومتر مانع دیوار مانند ایجاد شده که موجب جمع شدن میزان زیادی آب می*شود و جزر و مد مصنوعی بیشتری تولید می*کند. با جمع شدن آب در این تالاب هفت کیلومتر مربعی امواجی با ارتفاع حدود هشت متر از سطح آب ایجاد می*شوند.

    این آب جمع*آوری شده از 26 توربین عبور کرده و زمانی که آب صاف شود، دوباره به دریا بازمی*گردد.

    این تالاب مصنوعی در سوانسی ولز ساخته شده چون دارای جزر و مد بیشتری نسبت به دیگر مناطق انگلستان است.

    این پروژه تا سال 2017 به پایان می*رسد.

  4. #4
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    انرژي خورشيدي



    انرژي خورشيد يکي از منابع تامين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است که از دير باز به روش*هاي گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بحران انرژي در سال*هاي اخير، کشورهاي جهان را بر آن داشته که با مسائل مربوط به انرژي، برخوردي متفاوت نمايند که در اين ميان جاي*گزيني انرژي*هاي فسيلي با انرژي*هاي تجديدپذير و از جمله انرژي خورشيدي به منظور کاهش و صرفه*جويي در مصرف انرژي، کنترل عرضه و تقاضاي انرژي و کاهش انتشار گازهاي آلاينده با استقبال فراواني روبرو شده است.

    به طور متوسط خورشيد در هر ثانيه 1020*1.1 كيلووات ساعت انرژي ساطع مي*كند. از كل انرژي منتشر شده توسط خورشيد، تنها در حدود 47% آن به سطح زمين مي*رسد. اين بدان معني است كه زمين در هر ساعت تابشي در حدود 60 ميليون Btu دريافت مي*کند.


    يعني انرژي ناشي از سه روز تابش خورشيد به زمين *برابر با تمام *انرژي ناشي از احتراق كل سوخت**هاي *فسيلي در دل زمين است و بنابراين مي*توان نتيجه گرفت كه در اثر تابش خورشيد به مدت چهل روز، مي*توان انرژي مورد نياز يک قرن را ذخيره نمود.
    بنابراين با به كارگيري كلكتورهاي خورشيدي مي*توان تا حدودي از اين منبع انرژي بي*پايان، پاك و رايگان استفاده كرد و تا حد بسيار زيادي در مصرف سوخت*هاي فسيلي صرفه جويي نمود


    موقعيت كشور ايران از نظرميزان دريافت انرژي خورشيدي

    كشور ايران در بين مدارهاي 25 تا 40 درجه عرض شمالي قرار گرفته است و در منطقه*اي واقع شده كه به لحاظ دريافت انرژي خورشيدي در بين نقاط جهان در بالاترين رده*ها قرار دارد. ميزان تابش خورشيدي در ايران بين 1800 تا 2200 كيلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمين زده شده است كه البته بالاتر از ميزان متوسط جهاني است. در ايران به طور متوسط ساليانه بيش از 280 روزآفتابي گزارش شده است كه بسيار قابل توجه است.
    ويژگي*هاي استفاده از انرژي خورشيدي


    پاك و بدون آلودگي (حذف انتشار گازهاي گلخانه*اي از جمله دي*اكسيد كربن)
    بي*پايان
    رايگان و دردسترس
    كاهش مصرف سوخت*هاي فسيلي
    امن و بي*خطر
    كاربرد انرژي خورشيدي

    به طور كلي موارد استفاده از انرژي خورشيد به صورت زير دسته*بندي مي*شود:
    تامين روشنايي از انرژي خورشيدي 1)
    تامين انرژي الكتريسيته 2)
    توليد برق با استفاده از فوتوولتاييك*ها
    توليد برق با استفاده از گرمايش خورشيدي

    سرمايش و گرمايش هوا 3)
    اجاق ها 4)
    آب شيرين كن 5)
    گرمايش آب 6)
    تهيه آب*گرم مورد نياز مصارف خانگي با استفاده از آبگرمكن*هاي خورشيدي
    تامين آبگرم در فرايندهاي صنعتي و تامين گرماي مورد نياز برخي فرايندها
    گرمايش استخرها
    مخازن ذخيره آب فصلي

    كاربرد انرژي خورشيدي

    استفاده از گرمايش خورشيدي براي تامين آبگرم مصرفي در ايران از طريق راه اندازي دو نوع سيستم صورت گرفته است:
    آبگرمكن*هاي خانگي خورشيدي (Domestic Solar Water Heaters)
    آبگرمكن*هاي عمومي خورشيدي(Solar Bath water heater)

  5. #5
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    انرژي زمين گرمايي




    انرژي حرارتي كه در پوسته جامد زمين وجود دارد، انرژي گرمايي ناميده مي*شود. بنابراين مركز زمين منبع عظيمي از انرژي حرارتي است كه به شكل*هاي گوناگون از جمله فوران*هاي آتشفشاني، آب*هاي گرم و يا بواسطه خاصيت رسانايي به سطح آن هدايت مي شوند.
    انرژي زمين*گرمايي ژئوترمال نيز ناميده مي*شود. ژئو يعني زمين و ترمال يعني گرمايي.




    در حال حاضر از انرژي زمين گرمايي در بسياري از نقاط جهان در سطح وسيعي استفاده مي*شود. بهره*برداري از انرژي زمين گرمايي، به عنوان يك منبع انرژي بالقوه در اعماق زمين مستقل از شرايط جوي بوده و قابليت جوابگويي به نياز كنوني و آتي بشر را دارد.
    نواحي كه داراي پتانسيل انرژي زمين گرمايي مي باشند منطبق بر مناطق آتشفشاني و زلزله خيز جهان هستند.
    بشر مدت*هاست كه از منابع انرژي زمين گرمايي با درجه حرارت پايين (چشمه*هاي آبگرم)جهت استحمام و شستشو و همچنين مصارف درماني استفاده مي*كند همچنين از اين انرژي در تامين گرمايش فضا،گرمايش گلخانه*ها،حوضچه*هاي پرورش ماهي، استخرهاي تفريحي، پيشگيري از يخزدگي معابر در فصل سرما و برخي از فرايندهاي صنعتي استفاده مي*شود. توليد برق با استفاده از منابع انرژي زمين گرمايي با حرارت بالا رشد بسياري داشته است .
    درون زمين مثل تخم مرغ است. زردة تخم مرغ مثل هستة زمين، سفيدة آن جبه و پوست نازک آن مانند پوستة خارجي زمين مي*باشد.




    قسمت بالايي جبه در زير پوستة خارجي، سنگ داغ و مذابي است که به آن گما گفته مي*شود. پوستة زمين روي اين مواد مذاب شناور است و هنگامي که اين مواد در اثر آتشفشان از زمين خارج مي*شود، به آن گدازه مي*گوييم.
    هر 100 متري که از سطح زمين پايين برويد درجه حرارت سنگ*ها 3 درجه سلسيوس افزايش مي*يابد. يا مي*توان اينطور گفت که با هر 328 پا به سمت هستة زمين، 4/5 درجه فارنهايت افزايش دما داريم. گاهي آب به اعماق راه پيدا کرده و نزديکي با سنگ*هاي داغ آن را تبديل به آب گرم يا بخار مي*کند. گرماي آب ممکن است به بيش از 300 درجه فارنهايت يا 148 درجه سلسيوس برسد که بسيار بيشتر از آب جوش است. هنگامي که اين آب گرم از شکافي به سطح زمين مي*آيد، به آن چشمه آب گرم مي*گوييم که مردم در بعضي نقاط از آن براي شنا يا مصارف درماني استفاده ميکنند. آب گرم زيرزميني مي*تواند ساختمان*ها را گرم کند. همچنين در بعضي گلخانه*ها براي پرورش گياهان از گرماي آب استفاده مي*شود.
    ساخت نيروگاه*هاي دومداره*موجب توليدبرق*به*طور تجاري از آب*هاي گرم زير زميني با درجه حرارت معمولي (بيشتر از 100 درجه سانتيگراد)شده است.همچنين در سال*هاي اخير در زمينه پمپ*هاي حرارتي زمين گرمايي نيز پيشرفت*هاي قابل توجهي صورت گرفته است .

    مشخصات زمين*هايي است كه داراي پتانسيل خوب جهت بهره برداري از انرژي زمين گرمايي مي*باشد عبارت است از:



    1. منبع حرارتي
    2. سيال حد واسط
    3. محيط متخلخل

    بهره برداري از انرژي زمين گرمايي به دو روش كلي امكان پذير است :
    1. استفاده نيروگاهي
    2. استفاده غير نيروگاهي

  6. #6
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    استفاده نيروگاهي از انرژي زمين گرمايي:



    نيروگاه زمين گرمايي به دو دسته تقسيم مي شوند:

    1. نيروگاه زمين گرمايي با سيال دو فاز (بخار و مايع)
    سيالي كه معمولا به شكل دو فاز مايع و بخار مي*باشد از چاه*هاي زمين گرمايي خارج مي*شود كه هر چقدر تعداد اين چاه*ها بيشتر باشد ميزان مايع و بخار خارج شده از چاه*ها بيشتر و در نتيجه توليد برق بيشتر مي*شود. اين سيالات در مخزن جداكننده بخار از مايع قرار گرفته و از هم جدا مي شوند، سپس وارد توربين شده و باعث چرخش پره*هاي توربين مي*شود.* پره ها محور ژنراتور را به حركت آورده و باعث بوجود آمدن قطب*هاي مثبت و منفي در ژنراتور شده و برق توليد مي*كنند.


    2. نيروگاه زمين گرمايي با سيال تك فاز (مايع)
    در اين نيروگاه*ها آب*گرم وارد مبدل حرارتي شده و حرارت خود را به سيال عامل ديگري كه نقطه جوش پايين تري نسبت به آب دارد منتقل مي كند.
    معمولا سيال عامل را سيال*هايي مانند: ايزوپنتال، ايزوبوتان و ....در نظر مي گيرند. در اين فرايند سيال عامل به بخار تبديل شده و به توربين منتقل مي*شود و توليد برق مي*كنند.


    استفاده غير نيروگاهي (استفاده مستقيم) از انرژي زمين گرمايي:
    1. استخرهاي آب گرم
    در اين روش آب گرم زمين گرمايي را مي توان با آب سرد معمولي تركيب كرده وآب نسبتاً گرمي را براي اهدافي چون ايجاد مراكز جذب توريست و مجتمع هاي آب درماني مورد استفاده قرار دارد. در صورتيكه اين آب*گرم فاقد مواد مضر باشد مي*توان جهت مصارف آب درماني مانند رفع ناراحتي*هاي پوستي و درد مفاصل و ناراحتي*هاي روحي و رواني استفاده نمود و اگر داراي مواد مضر باشد حرارت آن را با يك مبدل حرارتي به آب معمولي منتقل كرده و در نتيجه آب معمولي با دماي نسبتاً گرم در استخرها استفاده مي*شود. دماي در حدود 30 الي 50 درجه سانتيگراد براي استخرهاي آب گرم مناسب است.

    2. مراكز گلخانه اي
    آب*گرم زمين*گرمايي را مي*توان توسط لوله كشي به داخل گلخانه*ها هدايت نمود تا بدين وسيله حرارت مورد نياز جهت رشد و نمو گياهان را فراهم نمود. دماي 80 الي 120 درجه سانتيگراد مناسب اين فضا مي باشد.

    3. گرايش منازل
    با كمك لوله كشي و يا رادياتورهاي ويژه مي*توان آب گرم زمين گرمايي را به داخل محيط هاي منازل و ... منتقل كرد. حرارت مناسب براي اين فضا در حدود 50 الي 100 درجه سانتيگراد مي باشد.

    4. حوضچه هاي پرورش ماهي
    در مزارع پرورش ماهي مي*توان با استفاده از آب*هاي گرم زمين گرمايي حرارت و شرايط مورد نياز را براي پرورش ماهي*ها فراهم كرد. درجه حرارت مورد نياز در حدود 20 الي 40 درجه سانتيگراد مي*باشد.

    5. ذوب برف و پيشگيري از يخبندان در معابر
    با استفاده از لوله*هايي كه در زير معابر تعبيه مي*شود مي*توان در فصل سرما حرارت آب*گرم را به آسفالت معابر و خيابان*ها منتقل نمود. در*جه حرارت مورد نياز حدود 20 الي 50 درجه سانتيگراد مي*باشد.

    6. پمپ حرارتي
    توسط پمپ*هاي حرارتي مي*توان در تابستان سرمايش و در زمستان گرمايش ساختمان*ها را تامين نمود.

  7. #7
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    به گزارش انرژی*هاب به نقل از شانا، مصرف انرژی الکتریکی تولید شده به روش هیدرو الکتریک در منطقه خاورمیانه تنها ٠,٦ درصد از مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در جهان است.

    هیدروالکتریک یا تولید انرژی الکتریکی از انرژی پتانسیل گرانشی آب، فرایندی است که در آن با استفاده از نگه داشتن آب پشت یک سد و افزایش انرژی پتانسیل آن، از این انرژی برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می*شود. در این فرایند، از توربینهای آبی برای انتقال انرژی آب به مولدها استفاده می*شود.

    مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدرو الکتریک در جهان ( تبدیل براساس معادل حرارتی یک بشکه نفت خام و با فرض ٣٨درصد راندمان تبدیل در یک نیروگاه حرارتی مدرن ) از سال ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ٦٣٥,٢ میلیون تن معادل نفت خام در سال به ٨٧٩ میلیون تن افزایش یافته و دارای رشد ٣٨.٤ درصدی است.

    مجموع انرژی مصرفی تولیدشده در جهان از محل سوختهای فسیلی شامل نفت و گاز و زغالسنگ و همچنین انرژی هسته ای و هیدروالکتریک و انرژیهای تجدیدپذیر و زیستی از سال ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ١٠٥٥٦,٥ میلیون تن معادل نفت خام در سال به ١٢٩٢٨.٤ میلیون تن در روز افزایش یافته است.

    براین اساس، ملاحظه می شود سهم مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک از مجموع کل انرژی مصرفی تولیدشده از منابع مختلف در جهان، از سال ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ٦,٠ درصد به ٦.٨ درصد افزایش یافته است.

    برابر آخرین آمارهای منتشر شده توسط BP، در طی دوره ده ساله ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در منطقه آمریکای شمالی از ١٤٣,٦ میلیون تن معادل نفت خام به ١٥٣.٥ میلیون تن رسیده است.

    باوجود این افزایش، سهم این منطقه به دلیل رشد بیشتر تولید انرژی الکتریکی از طریق هیدروالکتریک در مجموع کشورهای آسیا و اقیانوسیه، در مجموع مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در مناطق مختلف جهان از ٢٢,٦ درصد به ١٧.٥ درصد کاهش نشان می دهد.

    در همین دوره، مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی نیز از ١٣٣,٨ میلیون تن معادل نفت خام به ١٥٥.٤ میلیون تن معادل نفت خام افزایش پیدا کرده است.
    سهم این منطقه همانند منطقه آمریکای شمالی باوجود افزایش تولید انرژی الکتریکی از محل هیدروالکتریک از ٢١,١ درصد به ١٧.٧ درصد از مجموع مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدروالکتریک در مناطق مختلف جهان کاهش یافته است.

    در ده سال گذشته، مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدروالکتریک در منطقه اروپا و اورآسیا نیز باوجود افزایش از ١٧٩,٩ میلیون تن معادل نفت خام به ١٩٥.٧ میلیون تن با کاهش سهم در مجموع انرژی مصرفی تولیدشده از محل هیدرو الکتریک در جهان روبرو بوده است.
    سهم این منطقه از ٢٨,٣ درصد به ٢٢.٣ درصد از مجموع مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدرو الکتریک در جهان کاهش نشان می دهد.

    ادامه بررسی آمارهای منتشره نشان می دهد، مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدرو الکتریک در منطقه خاورمیانه در دوره ده ساله مورد بررسی، به دلیل خشکی و دمای بالا و محدودیتهای آبی و منابع غنی نفت و گاز و امکان استفاده از انرژیهای خورشیدی و بادی و نیز بارشهای اندک و مسائل زیست محیطی با تغییرات اندکی روبرو بوده و همچنان سهم ناچیز خود را حفظ کرده است.

    مصرف انرژی الکتریکی تولیدشده به روش هیدرو الکتریک در منطقه خاورمیانه از سال ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ٤ میلیون تن معادل نفت خام به ٥,٢ میلیون تن معادل نفت خام ( حدود ٠.٦ درصد از مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در جهان) افزایش یافته است.

    در منطقه آفریقا نیز همانند خاورمیانه و با شرائط آب و هوایی تقریبا مشابه، در ده سال گذشته، مصرف انرژی تولیدشده به روش هیدروالکتریک تنها از ١٩,٨ میلیون بشکه معادل نفت خام به ٢٧.٥ میلیون تن ( حدود ٣.١ درصد از مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در جهان) افزایش نشان می دهد.

    افزایش اندک مصرف انرژی تولیدی به روش هیدرو الکتریک یا آبی در مناطق مختلف جهان در سالهای گذشته در حالی است که در مجموع کشورهای آسیا و اقیانوسیه مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک از سال ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ١٥٤,٢ میلیون تن معادل نفت خام به ٣٤١.٦ میلیون تن افزایش نشان می دهد و سهم این منطقه با رشدی چشم افسا از ٢٤.٣ درصد به ٣٨.٩ درصد از مجموع مصرف انرژی تولید شده به روش هیدروالکتریک در جهان افزایش نشان می دهد.

    چنان که ملاحظه می شود، آمارهای منتشره حاکی از این است که تنها منطقه آسیا و اقیانوسیه است که بیشترین تغییرات مثبت را در طی ده سال گذشته در افزایش سهم از مصرف انرژی تولید شده باروش هیدرو الکتریک دارا بوده است.

    در دیگر مناطق جهان استفاده از انرژی هیدروالکتریک به دلایلی مانند « احتمال ایجاد چالشهای زیست محیطی، احتمال ایجاد تغییرات در اقلیم سرزمینی، احتمال ایجاد اختلال در زیست بومها (مانند آنچه در دریاچه ارومیه و دیگر دریاچه های ایران رخ داد)، امکان استفاده از انرژی بادی و خورشیدی که از تخریبهای زیست محیطی و زیست بومی کمتر برخوردار است، کمبود آب و وجود اقلیمهای خشک و کم بارش که باید با حساسیت بالا آبهای زیر سطحی در این مناطق مدیریت شود، مسائل مالی و یا ترکیبی از این موارد) از رشدی درخور برخوردار نبوده است.

    در این میان منطقه خاورمیانه و آفریقا از جمله مناطقی هستند که مدیریت آب باید با بالاترین درجه حساسیت در آن مورد بررسی قرار گرفته و بدون برنامه ریزی نسبت به احداث سد و یا حفر چاههای عمیق اقدام نشود.

    هرگونه اقدام مطالعه نشده در این مناطق می تواند خسارتهای جبران ناپذیری را به بار آورد و به نابودی اقلیمهای سرزمینی و حیات گیاهی و جانوری و تغییرات شدید آب و هوایی منجر شده و کوچ روستانشینان را به شهر ها به شکلی باور نکردنی سرعت بخشد.

  8. #8
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    شناسایی ظرفیت انرژی دریایی در سواحل جنوبی کشور
    انرژی هاب: مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی*های نو ایران (سانا) از شناسایی ظرفیت انرژی دریایی در سواحل جنوبی کشور خبر داد.

    اکبر شعبانی*کیا در گفت*وگو با پایگاه اطلاع*رسانی وزارت نیرو (پاون)، اظهار داشت: سال ۹۳ برداشت دیتا و شناسایی ظرفیت انرژی دریایی، امواج و جزر و مد را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان پیگیری کردیم.

    وی افزود: شناسایی ظرفیت در منطقه قشم انجام شده و منطقه خورموسی نیز تامین مالی شده است.

    همچنین برداشت اطلاعات از منطقه قشم انجام شده است و هم*اکنون در مرحله تحلیل این اطلاعات هستیم تا مبتنی بر ظرفیت موجود و نوع جریان*ها، توربین مناسب انتخاب شود.

    شعبانی کیا اظهار داشت: با تکمیل این طرح، به موضوع امکان*سنجی چگونگی ادامه کار و ساخت توربین می*پردازیم و در نظر داریم که تامین انرژی را برای مناطق حاشیه دریا و یا جزایر به صورت آزمایشی انجام دهیم تا به کسب دانش و فناوری آن دست یابیم.

    وی در ادامه از تکمیل آزمایشگاه مرجع توربین آبی کوچک با همکاری موسسه تحقیقات آب و ستاد توسعه فناوری انرژی*های تجدیدپذیر خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این طرح نیز در **نهایت در شش*ماهه نخست سال ۹۴ به نتیجه برسد که دستاورد خوبی برای کشور است.

    شعبانی کیا تاکید کرد: انرژی*های تجدیدپذیر بحث جدیدی در کشور است و به *طور قطع ما برای تحقیق و توسعه، آزمایش تجهیزات و صدور گواهی*نامه، *به آزمایشگاه نیاز داریم.

    مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی*های نو ایران یادآور شد: وجود آزمایشگاه از یک سو می*تواند در ورود تجهیزات کیفی به بازار داخلی موثر باشد و از سوی دیگر محققان و صنعت*گران در تعامل با آزمایشگاه مرجع محصول*های خود را با کیفیت مناسب وارد بازار کنند.

    وی افزود: اگر می*خواهیم به سمت اقتصاد بدون نفت و اقتصاد دانش*بنیان حرکت کنیم، محصولاتمان باید مبتنی بر استانداردهای شناخته *شده با دریافت تائیدیه از آزمایشگاه مرجع باشد.
    ویرایش توسط علیرضا رحی : 01-04-2016 در ساعت 04:49 PM

  9. #9
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    نرژی امواج دریا و انرژی اقیانوسی

    اقیانوس*ها منابعی عظیم از انرژی حرکتی*اند،که به صورت امواج، جزر و مد و جریانهای همیشگی سطحی یا زیر آبی، ناشی از اختلاف حرارت نقاط گوناگون، دیده می*شود.
    بررسی به*کارگیری انرژی امواج پیشینه*ای طولانی ندارد و تنها چند دهه است که پژوهش*ها در این زمینه آغاز شده*است، اما بهره*گیری از انرژی حاصل از اختلاف حرارتی در اقیانوس*ها، بــه ســال 1929 بــاز می*گــردد.
    امروزه ساخــت نیــروگاه*هــای OTEC(Ocean Temperature Energy Conversion) رو به افزایش است که با تبدیل انرژی حاصل از اختلاف حرارت، به انرژی الکتریکی، گامی نو در تولید برق به شمار می*رود، اما هنوز تنگناهایی در این راستا وجود دارد که باید رفع شود.
    برای نمونه باید خط*های انتقال نیرو را تا سواحل گسترس داد و بناهای تولید و انتقال را در برابر طوفانهای دریایی و آب و هوای ساحلی مقاوم ساخت و نیز، تجهیزات نیروگاه*هایی از این دست هنوز بسیار پر*هزیه است و حجم زیادی اشغال می*کند.
    با ساخت این نیروگاه*ها می*توان به مناطقی که به دلیل دور از دسترس بودن یا محصور بودن در آب، امکان وصل شدن به شبکه*ی سراسری را ندارند، برق رساند و حتی آب شیرین این نواحی را نیز در کنار همین نیروگاه*ها فراهم ساخت.
    ایران نیز با داشتن خط ساحلی بسیار طولانی (بیش از 1800 کیلومتر در جنوب) وجزایر متعدد، از جمله کشورهایی است که می*تواند بهره*های فراوانی از این انرژی ببرد.
    استفاده از انرژی حرکتی فراوان امواج دریا نیز گرچه فعلا" در ابعاد بزرگ امکان*پذیر نمی*باشد، اما نمونه*های کوچک آن برای تولید برق مورد استفاده قرار گرفته است.در حال حاضر تولید انرژی از امواج دریا بسیار گران قیمت است و حرفه اقتصادی ندارد.

    تکنولوژی های استحصال انرژی الکتریکی از جریانهای دریایی
    انرژی تجدید شونده( انرژی نو و نا آلاینده)
    انرژی تجدید شونده از منابع انرژی که پیوسته توسط طبیعت پر می شوند , خورشید , باد , آب,گرمای زمین و درختان ونباتات بدست می آید. قبل از پیشرفت صنعت این منابع تنها شکل انرژی قابل استفاده توسط انسان بود. طی 150 سال اخیر شهرنشینی به طور روز افزون وابسته به سوختهای فسیلی , زغال سنگ وگازهای طبیعی شده است.
    تکنولوژی انرژی تجدید شونده این سوختها را به انرژی قابل استفاده , اغلب به صورت الکتریسیته , گرما , مواد شیمیایی و توان مکانیکی تبدیل می کند.
    چرا از انرژی تجدید شونده استفاده می کنیم ؟
    به طور کلی استفاده از انرژی تجدید پذیر فواید بسیاری دارد که شامل موارد زیر می شود :
    1) استفاده از منابع ایمن , محلی و دوباره تجدید شونده
    2) کاهش بستگی به انرژی های تجدید ناپذیر
    3) کمک به پاکیزه نگه داشتن هوا ، آب و خاک
    4) کاهش تولید دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه ای
    5) ایجاد اشتغال در صنعت

  10. #10
    Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2015
    نوشته ها
    57
    پسندیده
    2
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    9
    Array
    چهارمین کنفرانس انرژی بادی ایران
    به یاری خداوند چهارمین کنفرانس انرژی بادی ایران در تاریخ 10و11 خرداد1395 برگزار خواهد شد. این کنفرانس با رویکردی متفاوت قصد بررسی آینده صنعت بادی کشور در فضای جدید بین المللی را دارد.
    همچنین در این کنفرانس سعی خواهد شد با بررسی پیشرفت های کشورهای هم ردیف ایران که در زمینه انرژی بادی به موفقیت های قابل توجهی دست یافته اند، و با حضور نمایندگان آنان، راهکارهای نوین برای پیشرفت هر چه سریع تر این صنعت در کشور را واکاوی نموده و مشکلات این صنعت در ایران را در مباحثات کارشناسی به بحث و چالش بکشیم.

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تماس با مدیریت سایت 09126826597