فرصتهای اپلای ارشد، دکترا، پستداک در زمینه محیط زیست و مهندسی

عضویت در کانال تلگرامی اعلام فرصتهای اپلای

نمونه پکیج های آموزشی در سایت آپارات

لیست آخرین پکیج های آموزشی محیط زیست و مهندسی

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 27
  1. #1
    مدیریت سایت
    تاریخ عضویت
    Sep 2006
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    8,677
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array

    بحران کم آبی و خشکسالی

    مطالب مربوط به موضوع کم آبی و خشکسالی در این تاپیک قرار خواهد گرفت.

  2. #2
    ramezani
    Guest
    درختان باران و خشکسالی آینده را پیش*بینی می*کنند؟/حلقه*های شگفت*انگیز تنه درختها

    2015_11_9_12_18_30.jpg
    دانش > طبیعت - ایسنا نوشت: محققان آمریکایی معتقدند که می*توان با مطالعه بر روی الگوهای دوار موجود در برش عرضی تنه درختان، وضعیت آب*وهوا و شرایط اقلیمی آینده را پیش*بینی کرد.
    پروفسور ادوارد کوک، محقق و طبیعت*شناس دانشگاه کلمبیا در مورد این روش منحصر*بفرد اظهارکرد: مطالعه بر روی الگوهای دوار نقش بسته بر روی تنه درختان به محققان کمک می*کند تا وضعیت خشکسالی و بارندگی*ها را برای حداقل 2000 سال مورد بررسی قرار دهند.

    وی در ادامه افزود: با ترکیب متغیرهای بارندگی و شرایط اقلیمی گذشته زمین می*توان اطلاعات کامل و جامعی را برای پیش*بینی وضعیت بارندگی در آینده فراهم کرد.

    کوک پروژه خود را «اطلس خشکسالی جهان کهن» نامگذاری کرده است.

    تاکنون در این پروژه عظیم، نقشه*های شرایط اقلیمی و خشکسالی قاره*های آسیا و آمریکای شمالی تهیه شده است.

    وی معتقد است که با ترکیب اطلاعات بدست*آمده از الگوهای موجود در تنه درختان و شرایط کنونی آب*وهوا می*توان فهمید که تغییرات اقلیم در اروپا ناشی از نوسانات موجود در اقیانوس اطلس شمالی است.

    یکی از ویژگی*های روش بررسی الگوهای موجود در تنه درختان، دریافت اطلاعات موجود از خشکسالی*ها و اتفاقات تاریخ نزدیک است. به عنوان مثال در این مطالعه مشخص شد که در بین سال*های 1740 تا 1741 به دنبال یک زمستان و بهار بسیار سرد قحطی و خشکسالی در ایرلند حاکم بوده است.

  3. #3

  4. #4
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array
    بیش از دو میلیارد نفر در نیم کره شمالی زمین با بحران جدی کم آبی مواجه خواهند شد. این نتیجه مطالعه جدیدی است که نگرانی عمیقی را به همراه دارد.
    به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعه جدید دانشمندان نشان می دهد به واسطه کاهش حجم یخ هایی که در مناطق قطبی زمین شکل می گیرند، بیش از دو میلیارد نفر از ساکنان زمین که در نیم کره شمالی زندگی می کنند با موج نگران کننده ای از بحران کم آبی روبرو خواهند شد.

    محققان دریافته اند که کاهش حجم یخ هایی که همه ساله در فصولی خاص در مناطق قطبی زمین تولید می شود تأثیر نگران کننده ای بر منابع آبی زمین خواهد گذاشت. این تأثیر از کشتزارهای کالیفرنیا در آمریکا گرفته تا خاورمیانه در این سوی دنیا مشاهده خواهد شد.

    محققان پیش بینی کرده اند که این روند تا سال ۲۰۶۰ اثرات عمیقی بر زندگی مردم این نواحی خواهد گذاشت.

    بر این اساس پیش بینی شده بیش از ۱۰۰ حوزه آبی طبیعی که حیات آنها صرفا به بارش برف در نیم کره شمالی زمین وابسته است در معرض خطر خشک شدن قرار دارند.

    این بررسی که نتایج آن نگران کننده به نظر می رسد توسط محققان انستیتو زمین دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام شده است.

    آنها اعلام هشدار کرده اند که مقامات عالی رتبه مناطق گسترده ای در نیم کره شمالی زمین باید خود را برای سناریوی نگران کننده ای آماده کنند که در آن ذخایر یخی در معرض خطرات جدی قرار می گیرد.

  5. #5
    ramezani
    Guest
    هشدار یونیسف درباره تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کودکان/ خطر سیل و خشکسالی برای ۶۹۰ میلیون کودک


    یونیسف در گزارشی اعلام کرد که حدود ۶۹۰ میلیون نفر کودک در خطر تغییرات آب و هوایی هستند، این یعنی حدود یک سوم تمام کودکان جهان. هم اکنون جمعیت کودکان کره زمین ۲.۳ میلیارد نفر است.

    به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرآنلاین؛ یونیسف در کمتر از یک هفته مانده به کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس اعلام کرد بیش از نیم میلیارد کودک در مناطقی که احتمال وقوع سیل در آن زیاد است و 160 میلیون کودک در مناطقی با احتمال زیاد خشکسالی، زندگی می کنند. این یعنی آنها در معرض تغییرات آب و هوا هستند.
    از 530 میلیون کودکی در مناطق خشکسالی خیز زندگی می کنند، 300 میلیون آنها در کشوری زندگی می کنند که بیش از نیمی از جمعیت آنها فقیر (حقوق روزانه کمتر از 3.10 دلار) هستند. از 160 میلون نفر دیگر هم، 50 میلیون نفر در چنین کشور هایی زندگی می کنند.
    هشدار یونیسف درباره تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کودکان/ خطر سیل و خشکسالی برای ۶۹۰ میلیون کودک - تی نیوز

  6. #6
    ramezani
    Guest
    تاثیر بارش باران بر سفره های آب زیرزمینی

    پدیده زیانبار خشکسالی که به گفته کارشناسان مرگ تدریجی زمین و ساکنانش را رقم می زند، بیش از دو دهه است که ایران و مناطقی از جهان را درگیر خود کرده است.
    دراین دو دهه بارش ها آنطور که باید و شاید زمین را سیراب نکرده و پیامد آن زایش پدیده هایی چون گردوخاک، ذرات معلق، خشک و بی رمق شدن زمین و حتی آفت زدگی و نابودی درختان چند صد ساله و تنومند بلوط و دیگر گونه های گیاهی درکشور بوده است.
    با نگاهی به وضعیت جغرافیایی کشور که در نیمه کره خشک و نیمه خشک زمین قرار دارد ضرورت توجه به موضوع آب می بایست خیلی زودتر از زمان حال مسئولان و دست اندرکاران را به این موضوع وا می داشت که بحث آبخیزداری و کنترل آبهای سطحی یا روان آب ها را جدی بگیرند و از هدر رفت این سرمایه ها جلوگیری کنند.
    وقوع حوادث طبیعی مانند سیل روستای سیجان در البرز یا سیل در استان های ایلام و لرستان و دیگر نقاط کشور اگر چه کنترل آن ها شاید با یک اقدام سطحی ممکن نباشد اما اجرای طرح های به ظاهر کوچک به صورت ضربتی می تواند از تکرار تخریب ها بکاهد ضمن آنکه آب های باران به سوی سفره های زیر زمینی سرازیر می شود.
    اگرچه وقوع هر حوادث در کشور مانند زلزله و سیل مسئولان و تصمیم گیران را به فکر و چاره اندیشی مقطعی وا می دارد اما با گذشت زمان مسائل و موضوعات به فراموشی سپرده شده و منتظر می مانیم تا حوادث تکرار شود.
    در این سال ها با اینکه کل کشور حتی مناطق پرباران ایران از عوارض خشکسالی رنج برده است لیکن کمتر به این موضوع پرداخته شده که می توان با کنترل روان آب های اندک حتی المقدور از فرونشست بیشتر زمین جلوگیری کرد.
    آبخیزداری یکی از حلقه های مفقوده در بحث خشکسالی است که اگرچه در دهه 70 شاهد شروعی براین طرح اثر گذار و ارزشمند بودیم لیکن در دهه های بعد به بوته فراموشی سپرده شد یا توجه به آن به حداقل رسید...

    تاثیر بارش باران بر سفره های آب زیرزمینی - تی نیوز

  7. #7
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array
    قابل شرب کردن یک لیتر آب آلوده در ۱۰ دقیقه


    اختراع دیگر می تواند آب ها و پساب هایی که یکبار مورد استفاده قرار گرفته اند را به آب آشامیدنی تبدیل کند، این دستگاه بیشتر در شرایط اضطراری قابل کاربرد است.

    احمد بهراد، مخترع «سیستم گندزدای الکترولیزی آب در شرایط اضطراری» گفت: با استفاده از این سیستم می توانیم آب چاهها (آب های تصفیه نشده) را تصفیه و در شرایط بحرانی همچون زلزله، سیل و جنگ برای آشامیدن استفاده کنیم؛ این سیستم ضدعفونی کننده قادر است در زمان ۱۰ دقیقه، ۱۰ لیتر آب را ضد عفونی و قابل شرب کند.

    وی در مورد اختراع دیگر خود که امکان تبدیل فاضلاب صنعتی به آبهای غیر قابل شرب را مهیا می کند، گفت: از روش «الکتروکئوگولاسیون»، برای تبدیل فاضلاب صنعتی به آب های غیر قابل شرب بهره بردیم، تا از این آب برای آبیاری باغ، باغچه و مزارع استفاده شود و این روش می تواند از هدررفت آب در زمان آبیاری جلوگیری کند.

  8. #8
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array
    ردیابی آب در زیرزمین با دستگاه اختراعی آب یاب

    «دستگاه ردیاب آب در منابع زیرزمینی» از دیگر اختراعات محققان داخلی است که از طریق آن، آب های اعماق زمین بدون نیاز به عملیات حفاری از روی زمین شناسایی می شوند.

    سید علی حمیدی سنگدهی، مخترع دستگاه «آب یاب ارشک» گفت: شناسایی منابع آب زیرزمینی و امکان حفرچاه برای اهداف متعدد با انجام یک سری مطالعات و عملیات مختلف زمین شناسی، ژئوفیزیکی و روش های مختلف سنجش از راه دور امکان پذیر است که نیاز به زمان زیادی دارد؛ از این رو این دستگاه ابداعی می تواند آب را بدون هیچگونه محدودیتی از نظر فاصله مکانی و از طریق تلفن یا تصویر ماهواره ای (google earth) ردیابی و ویژگی های کمی و کیفی آب را در لایه های زیرزمینی به صورت داده، ارائه کند.

  9. #9
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array
    ساخت دستگاه آب مقطرگیری بدون هدررفت


    یکی از دستاوردهای محققان در راستای کاهش هدررفت آب «دستگاه آب مقطرگیری بدون پرت» است. با توجه به اینکه دستگاههای آب مقطرگیری کنونی به میزان زیادی آب را تلف می کنند از این رو استفاده از این دستگاه که دستاورد محققان ایرانی است می تواند مفید واقع شود.

    کامران زنگنه، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری کرمانشاه و مخترع این دستگاه گفت: به دلیل اینکه در سیستم های فیلترینگ، تصفیه آب به صورت کامل انجام نمی شود، آب زیادی در جهت تصفیه، هدر می رود؛ به گونه ای که به ازای تولید هر یک لیتر آب تقطیر شده، ۱۵ تا ۲۰ لیتر آب آشامیدنی تلف می شود. این سیستم با استفاده از سنسورهای کنترلی آب را بدون ذره*ای اتلاف، به آب مقطر تبدیل می کند.

    وی افزود: علاوه بر این، این دستگاه با استفاده از اشعه uv به استریل سازی آب مقطر نهایی می پردازد و با استفاده از آن، مصرف انرژی تا ۱۵ درصد کاهش می یابد.

  10. #10
    Member
    تاریخ عضویت
    Nov 2015
    سن
    32
    نوشته ها
    52
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    10
    Array
    تصفیه و استفاده از آب باران

    آب باران می تواند یکی از راه حل های مهم برای استفاده حداکثری از آب باشد. مخترعان کشورهایی مانند هند و مالزی به دنبال اختراع دستگاه ها یا سیستم هایی هستند که بتوانند استفاده بیشتری از آب باران داشته باشند.

    همچنین فائو در گزارشی آورده است: « با استفاده از تکنولوژی هسته ای می توان به اصلاح گونه های مختلف کشاورزی پرداخته تا نه تنها آنها را در برابر کم آبی مقاوم کرد بلکه با آب کمتر نیز بتوان محصولات بیشتری را در اختیار داشت. برای مثال، کاکائو و قهوه در کشور شیلی اصلاح شده اند تا با استفاده از تکنولوژی هسته ای کشت شوند.

    فائو در ادامه این گزارش آورده است، تکنولوژی هسته ای می تواند ۲۵ درصد از تلفات آب در کشاورزی را کاهش دهد.»

    در کنار همه اینها می توان از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی های بادی یا خورشیدی نیز یاد کرد. این فناوریها می توانند جایگزین سوخت های فسیلی شوند، از انتشار گازهای گلخانه ای ممانعت کرده و از گرم شدن زمین و آب شدن یخچال های طبیعی که نتیجه ای جز مصرف بی رویه آب ندارند، جلوگیری کنند.

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تماس با مدیریت سایت 09126826597