در این بخش راهکارهای مقابله با گرمایش جهانی و گازهای گلخانه ای بحث خواهد شد.
در این بخش راهکارهای مقابله با گرمایش جهانی و گازهای گلخانه ای بحث خواهد شد.
کمتر پرواز کنید
خیر؛ منظور پر و بال داشتن نیست! سفرهای هوایی*تان را کمتر کنید. هواپیماها یکی از پرمصرف*ترین*ها در سوزاندن سوخت*های فسیلی هستند. تنها در کشوری مانند کانادا، که قوانین زیست*محیطی مستحکمی دارد، ۲۵درصد از گازهای گلخانه*یی از حمل*و*نقل تولید می*شود. درست است که پول پس*انداز می*کنید و دوست دارید از آن در سفرها به بهترین شکل استفاده کنید، اما باید لذت پول خرج کردن را برای فرزندان خود نیز باقی بگذارید. به قطار و یا اتوبوس فکر کنید و در سفرهای مشترک از تعداد اتومبیل کمتری استفاده کنید، این کار استفاده از سوخت*های فسیلی را به دشت کاهش می*دهد.
2-حواس*تان به وسایل الکترونیکی باشد
چراغ*های اضافه را خاموش کنید، تحت هر شرایطی از لامپ*های کم مصرف استفاده کنید، هر زمانی که از کامپیوترها، تلویزیون*ها و یا هر وسیله*ی الکترونیکی دیگری استفاده نمی*کنید، آنها را از برق بکشید، ماشین لباس*شویی را به جای آب داغ با آب سرد و یا ولرم روشن کنید و در نهایت وقتی یک وسیله*ی برقی جدید برای آشپرخانه می*خرید و یا به دنبال لوازم الکترونیکی به*روز هستید، برچسب انرژی آن را چک کنید.
3- عاقلانه بخورید!
عاقلانه خوردن یعنی گوشت کمتر خوردن! در کل دنیا ۱۸ درصد گازهای گلخانه*یی به دلیل تولید گوشت و مواد لبنی، منتشر می*شوند. افزون بر این غذاهای محلی و ارگانیک بخورید، غذاهای فرآوری شده نیز ممنوع هستند!
4-تولید زباله نکنید
زباله*های دفن شده در محل دفن زباله*ها متان تولید می*کنند، یکی از قوی*ترین گازهای گلخانه*یی. یکی از بهترین راهکارهای دولت*ها می*تواند این باشد که زباله*های طبیعی را تبدیل به کمپوست کنند و بازیافتی*ها را نیز به کارخانه*های بازیافت بفرستند. اگر در شهر شما نیز شهرداری چنین کاری را آغاز کرده است، حتماً به تفیکیک زباله از مبدأ توجه کنید.
5-درخت بکارید
نگذارید باغچه*ی حیات و یا روبه*روی پارکینگ شما خالی بماند، درخت و درختچه بکارید تا کمی از پوشش گیاهی از بین رفته*ی کره*ی زمین را جبران کرده باشید. گیاه ریه*ی زمین است و تفاوتی ندارد که با یک گروه داوطلب برای جلوگیری از بیابان*زایی به حاشیه*ی کویر لوت بروید و یا حواس*تان را برای حفظ درخت*های محله*ی خود جمع کنید.
6-از آب گرم کمتر استفاده کنید
همیشه نیازی به حمام کردن نیست گاهی یک دوش گرفتن ساده پاسخگوی نیاز شماست. وسواس به خرج ندهید آن هم وقتی که تعداد زیادی از مردم کره*ی زمین به آب سالم دسترسی ندارند، چه برسد به آب گرم. به این هم فکر کنید که با کوتاه کردن زمان حمام خود چقدر در مصرف برق و گاز صرفه*جویی کرده*اید.
7-به کیسه*های پلاستیکی نه بگویید
تمام کره*ی زمین از پلاستیک پُر شده است! تحقیقات نشان می*دهد که پلاستیک*هایی که در آب*های سواحل رها شده و تبدیل به خُرده* پلاستیک*هایی غیرقابل دیدن می*شوند، در سواحل قطب*های شمال و جنوب نیز جود دارند! یک سبد مناسب بخرید داشته باشید و هر وقت به فروشگاه می*روید آن را به همراه داشته باشید. برای زباله*های خود نیز به دنبال کیسه*های قابل تجزیه باشید که هم*اکنون در بازار ایران نیز به وفور یافت می*شوند.
سرمای مصنوعی، راهی برای مقابله با گرمایش جهانی زمین
تا به حال روش های متفاوتی برای مقابله با گرمایش زمین پیشنهاد شده است. از تولید ابرهای مصنوعی و اسپری ذرات معلق در جو فوقانی گرفته تا سفید کردن سقف خانه ها و کاشتن گیاهان با رنگ روشن اما در باره نصب یک سایه بان بر روی زمین چه می گویید؟
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز به نقل از صدای آمریکا در تاریخ 8 دسامبر (17 آذر)، در برهه زمانی که نگرانی های عمیقی در مورد گرمایش جهانی زمین به وجود آمده است، گروهی از دانشمندان، فلاسفه و کارشناسان حقوقی در باره توانایی انسان در خنک سازی مصنوعی زمین و پیامدهای آن تحقیق کرده اند.
در تحقیقی که در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل متحد در آفریقای جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفته شده است که بازتاب میزان کمی از اشعه خورشید به فضا قبل از رسیدن آن به زمین تاثیر بسیار سریع و شدیدی به همراه خواهد داشت.
طی چند سال دمای زمین به حالت 250 سال پیش باز خواهد گشت. دوره ای که رشد صنایع و تولید گاز های گلخانه ای منجر به بالا رفتن دمای زمین نشده بود.
با این حال هنوز هیچکس از عواقب این راهکار اطمینان ندارد.
عواقب فیزیکی آن ممکن است تغییر الگوهای اقلیمی و باران های فصلی باشد. حتی از لحاظ سیاسی نیز ممکن است میان دولت ها بر سر نحوه استفاده از این فن آوری و یا حق کنترل آن اختلاف باشد.
در این گزارش، با مطرح کردن شکست بیست ساله سازمان ملل متحد در مذاکرات کاهش تولید گازهای گلخانه ای که عمدتا بر اثر استفاده از سوخت های فسیلی حاصل می شود، آمده است: «پیشرفت کند و نه چندان چشمگیر مذاکرات بین المللی آب و هوا منجر به افزایش جدی نگرانی ها شده است. احتمالا کاهش موثر تولید گازهای گلخانه ای برای جلوگیری از عواقب غیرمنتظره آن در زمان لازم صورت نخواهد گرفت.»
این در حالی است که کمیسر مربوط به امور محیط زیست اتحادیه اروپا می گوید: چنانچه کشورهای چین، آمریکا و هند که عامل اصلی آلوده کننده هوا به حساب می آیند، در پیمان جهانی کاهش گازهای گلخانه ای مشارکت نکنند، امیدی به کنترل فرآیند گرمایش زمین تا سال 2050 نیست.
در همین حال راهکارهایی که برای جلوگیری از گرمایش زمین ارایه شده اند نیز ممکن است منجر به تغییرات شدید و ناگهانی آب و هوایی شده و مشکلات غیره منتظره ای به همراه داشته باشند.
واضح است که برای محاسبه تاثیرات آب و هوایی چنین راهکارهایی به سال ها تحقیق و مطالعه نیاز است. ولی آنچه که بیش از تغییرات فیزیکی مشکل ساز خواهد بود، تاثیرات سیاسی این راهکارها خواهد بود.
چه کسی تصمیم خواهد گرفت که این آزمایشات چه زمان و در کدام مکان انجام گیرند؟ اگر کشوری بدون در نظر گرفتن توافقات بین المللی دست به انجام چنین آزمایشاتی بزند، عواقب آن چه خواهند بود؟ آیا برای تصاحب کلید ترموستات کره زمین جنگ به راه خواهد افتاد؟
زمین در نیمه راه گرمایش جهانی خطرناک
به گزارش خبرگزاری مهر، در گزارش جدید سازمان ملل آمده است: میانگین دمای زمین در سال ۲۰۱۵ آمارهای مربوط به سال گذشته را تحت شعاع قرار داده است.
برای نخستین بار میانگین دمای زمین در سال جاری که هفته های پایانی آن را سپری می کنیم تقریبا یک درجه سلسیوس نسبت به میانگین سالهای ۱۸۸۰-۱۸۹۹ بالاتر است، این آمار نگران کننده ای است که از سوی سازمان هواشناسی جهانی سازمان ملل منتشر شده است.
افزایش یک درجه ای دما در حالی صورت گرفته که پیش تر دانشمندان هشدار داده بودند اگر این میزان به دو درجه افزایش یابد آنگاه باید زمین را در آستانه یک فاجعه در نظر گرفت.
مقامات ارشد هواشناسی سازمان ملل اعلام کرده اند که این یک خبر بسیار بد برای زمین است.
به گفته آنها حجم گازهای گلخانه ای که عامل اصلی تغییرات جوی لقب گرفته اند قابل کنترل هستند. به عقیده این کارشناسان، بشر در عصر حاضر دانش و ابزار مورد نیاز برای این کار را در اختیار دارد و اکنون انتخابی پیش روی داریم که آیندگان نخواهند داشت.
انتشار این گزارش نگران کننده پایانی بر گمانه زنی هایی بوده است که پیشتر نشان می دادند روند تغییرات جوی زمین از سال ۱۹۹۸ متوقف شده است.
گزارش اخیر سازمان ملل در آستانه برگزاری نشست دو هفته ای نمایندگان عالی رتبه ۱۹۵ کشور جهان در پاریس منتشر شده است. در این نشست جهانی درباره تغییرات جوی و آینده زمین صحبت خواهد شد.
عامل جدید انقراض دایناسورها کشف شد: گرمایش جهانی!
انقراض بزرگی که ۶۵ میلیون سال پیش باعث شد هیچ اثری از دایناسورها روی زمین باقی نماند، در نوع خود بی*سابقه است. شاید یک دلیل ساده باعث شده در این زمان و طی دوره کوتاهی از حیات زمین چیزی حدود ۷۵درصد از گونه*های ساکن آن منقرض شوند، دو پدیده ویرانگر که به فاصله کمی از یکدیگر در اواخر دوره کرتاسه رخ داده و هر کدام بخش بزرگی از زیست*بوم*های روی زمین را هدف گرفته است.
همان*طور که بارها شنیده*ایم برخورد یک شهاب*سنگ با شبه*جزیره یوکاتان در مکزیک باعث انقراض دایناسورها شد و پس از آن بستر سیر تکاملی سریع و تمایز پستانداران را فراهم کرد؛ اما اینکه این سنگ آسمانی می*تواند تنها دلیل انقراضی به این گستردگی باشد، سال*هاست که دارد مورد بحث قرار می*گیرد.
بسیاری از محققانی که عوامل دیگر را نیز در این انقراض دخیل می*دانند به انفجارهای آتشفشانی عظیمی در هند اشاره می*کنند که ۱۰۰هزار سال پیش از برخورد این شهاب*سنگ با زمین رخ داده و روند گرمایش جهانی را آغاز کرده است. آنها معتقدند این عامل می*تواند با افزایش دمای زمین به از بین رفتن گونه*های متعددی منجر شده باشد؛ آنها تا پیش از این مدارکی برای اثبات چنین فرضیه*ای نداشتند و این اولین*بار است که کاوش*ها درستی ادعای این گروه را اثبات می*کند.
بزرگترین مشکل این محققان پیدا کردن رگه*هایی از سنگ*های رسوبی بود که دقیقا همزمان با این وقایع شکل گرفته و می*توانستند با حجم قابل*توجهی از گونه*های مختلف که درون خود جای دادند، نشان دهند هر کدام از این گونه*ها درست در چه زمانی منقرض شده است.
به گزارش نیوساینتیست، توماس تابین از دانشگاه واشینگتن در سیاتل به تازگی موفق شده این رگه*های رسوبی باارزش را در جزیره سیمور که به شبه*جزیره جنوبگان متصل است، کشف کند. او می*گوید: «این جزیره یکی از جنوبی*ترین نقاط روی زمین است و به همین دلیل هر تغییر آب*وهوایی می*تواند قدرتمندترین اثرات خود را در آن به خوبی نشان دهد».
تابین دو لایه رسوبی در میان این سنگ*ها پیدا کرده که در یک دریای کم*عمق شکل گرفته*اند و مجموعه*ای از گونه*های صدف*دار را می*پوشاندند که میلیون*ها سال پیش منقرض شده*اند. یکی از لایه*ها در زمان برخورد شهاب*سنگ شکل گرفته و دیگری که ۴۰ متر پایین*تر از آن قرار دارد، شامل گونه*های دیگری می*شود که ۱۵۰هزار سال پیش از آن و در اوج انفجارهای آتشفشانی هند منقرض شده*اند. مطالعه نسبت ایزوتوپ*ها توسط تیم تابین نشان می*دهد در این زمان درجه حرارت اقیانوسی قطبی حدود ۷ درجه سانتیگراد بیشتر بود. این افزایش چشمگیر می*تواند ناشی از گرم*شدن جهان به دلیل انفجارهای عظیم آتشفشانی هند بوده باشد.
از سوی دیگر مقایسه تعداد گونه*هایی که در طی این دو اتفاق در مناطق مختلف منقرض شده*اند، نشان می*دهد هر پدیده جانداران زیست*بوم متفاوتی را هدف گرفته است.
پیتر وارد، استاد راهنمای تابین و همکار او می*گوید: «گونه*های ساکن اعماق اقیانوس در طی انفجارهای آتشفشانی منقرض شدند. شاید به این دلیل که گرمایش جهانی ناشی از این انفجارها در ابتدا باعث شده سطح فعالیت بیولوژیکی در اقیانوس ها افزایش پیدا کند و در نهایت آنقدر اکسیژن محلول در آب مصرف شده که این آبزیان بر اثر کاهش شدید آن از بین رفته*اند».
پیتر وارد به دنبال شکار فسیل ها در جزیره راس
انقراض بعدی که در نتیجه برخورد شهاب*سنگ با زمین رخ داده، جاندارانی را هدف گرفته که در آب*های کم*عمق یا سطحی زندگی می*کرده*اند.
این نتایج می*تواند با مطالعه دیگری که توسط گرتا کلر از دانشگاه پرینستون بر روی میکروفسیل*ها انجام شده همخوانی داشته باشد. کلر و تیم همکاران او بر روی میکروفسل*هایی کار کرده*اند که در اواخر دوره کرتاسه در خلیج بنگال زندگی می*کردند. کاوش*های آنها نشان می*دهد رسوبات دریایی این دوره با رگه*هایی از بازالت که نتیجه جاری شدن گدازه*های آتشفشانی صفحه هند است، پوشیده شده است. در نتیجه چیزی حدود نیمی از جانداران طی این انفجارهای آتشفشانی اولیه و قرن*ها پیش از برخورد شهاب*سنگ با زمین از بین رفته*اند.
محققان می*گویند احتمالا در آینده عوامل دیگری هم به علل انقراض بزرگ دایناسورها اضافه خواهند شد. برخورد شهاب*سنگ با زمین برای چنین انقراض گسترده ای لازم بوده؛ اما عوامل دیگری به کمک آن آمده*اند تا زمینه انقراض دایناسورها و ظهور گونه*های تازه روی زمین فراهم شود.
بررسی راهكار های مقابله با گرم شدن زمین
اولین پیشنهاد آنها جایگزین كردن نفت، زغال سنگ و گاز با انرژی هسته ای است. در مورد جایگزین كردن زغال سنگ به عنوان بزرگترین ماده تولید كننده دی اكسید كربن در مقایسه با میزان انرژی تولید شده و همچنین تولید كننده سمی ترین گازهای جهان، می توان كمی خوشبین بود، اما جایگزین كردن گاز كه به آن سوخت آینده می گویند لااقل تا آینده ای نه چندان نزدیك، دور از ذهن به نظر می رسد. راهكار دیگر، استفاده از انرژی خورشیدی است كه آن هم به دلیل هزینه تمام شده بسیار بالا، فعلا جایگزین مناسبی به نظر نمی رسد.اگر فرض بر این باشد كه تمام انرژی دنیا توسط نیروگاه های هسته ای (چه شكافت و چه همجوش هسته ای) تولید شود و هیچ گاز دی اكسید كربنی از این طریق تولید نشود، آن وقت مشكل استفاده گسترده از الكتریسیته به وجود می آید. یكی از بزرگترین مشكلات هم در بخش حمل و نقل به وجود خواهد آمد. جایی كه فن آوری آن پا به پای فن آوری هسته ای رشد نكرده است و مطمئنا در آینده هم به همین صورت پیش خواهد رفت.
در همین بخش، یعنی صنعت حمل و نقل، گزینه دیگری هم برای كاهش و حتی قطع خروج دی اكسیدكربن مطرح است و آن استفاده از هیدروژن مایع است. حسن این ایده این است كه موتورهای بنزین سوز براحتی می توانند از هیدروژن مصرف كنند، اما از مشكلات آن می توان به حجم باك سوختی اشاره كرد كه باید برای ذخیره هیدروژن استفاده كرد. این مخزن تقریبا سه برابر باك های معمولی باید باشد، البته سوای قسمت خارجی باك كه به صورت یك عایق عمل می كند. از هیدروژن علاوه بر راهكاری برای كاهش تولید گاز دی اكسید كربن، به صورت بالقوه به عنوان سوخت جایگزین بنزین هم نام برده می شود، اما در كنار تمام افراد و گروه هایی كه به آنها اشاره شد، افراد دیگری هم وجود دارند كه عقیده دارند كاهش تولید انرژی به تنهایی نمی تواند از گرم شدن زمین جلوگیری كند، بلكه باید با روش هایی دی اكسید كربن موجود در اتمسفر زمین هم كاهش یابد. تنها گزینه بسیار قدرتمند و سنتی آنها گیاهان، هستند. همه ما بخوبی می دانیم كه گیاهان، دی اكسید كربن هوا را جذب می كنند و اكسیژن پس می دهند، اما بد نیست همه ما این را هم بدانیم كه تنها گیاهانی كه در حال رشد هستند این ویژگی را دارند، به همین خاطر این افراد پیشنهاد می كنند كه در مناطق بسیار وسیعی از جهان باید درختان را برید و به جای آن درختچه ها یا درختانی كه سریع رشد می كنند، كاشت و هنگامی كه رشد آنها پایان یافت آنها را هم برید و درختان جدید كاشت. طبق این نظریه باید آنقدر این كار ادامه داده شود تا میزان دی اكسید كربن در اتمسفر تعدیل شود، اما نكته مهم اینجاست كه این كار نیاز به زمان بسیار زیادی دارد. طرح هایی هم ارائه شده اند كه راهكارهایی برای جذب دی اكسید كربن توسط اقیانوس پیشنهاد داده اند كه البته هیچ كدام فعلا قابل اجرا نیست. در آینده هم باید منتظر طرح های دیگری باشیم چون مشكل گرم شدن زمین، خواهی ،نخواهی در حال تبدیل شدن به یكی از بزرگترین چالش های جهانی است و اگر این بار این چالش برطرف نشود، دوباره همانند اجدادمان جهان دو فصلی خواهیم داشت، با این تفاوت كه این بار ما فصل بندی مان را به زمین تحمیل نمی كنیم كه این زمین است كه ما را مقهور خشم خود خواهد كرد.
معتبرترین نهاد علمی بریتانیا به نام انجمن سلطنتی قرار است چندین طرح بلندپروازانه را برای مقابله با گرم شدن آب و هوای زمین بررسی کند.
یکی از این طرحها قرار دادن آینه های بزرگ در فضا برای منحرف کردن بخشی از اشعه های خورشید از زمین است. ایده دیگر کشت جلبک در اقیانوسها به منظور جذب دی اکسید کربن است.
انجمن سلطنتی می گوید می خواهد علم را از مطالب علمی تخیلی مجزا کند. برخی از ایده های پیشنهاد شده به این نهاد علمی شاید تخیلی به نظر آید، اما دانشمندان بریتانیایی مصمم هستند بفمند کدام ایده می تواند در کاهش گرمایش زمین موثر باشد.
یکی از ایده ها پاشیدن آب دریا بسوی ابرهاست تا سفیدتر شوند و بتوانند پرتوهای بیشتری از نور خورشید را منحرف کنند. ایده دیگر، رها کردن ذرات غبار در استراتوسفر است تا مانند سپر مقابل خورشید قرار بگیرد.
دانشمندان بریتانیایی علاوه بر ارزیابی این نکته که کدام طرح شایسته بررسی جدی تر است، اثرات منفی احتمالی این پیشنهادها را نیز بررسی خواهند کرد
پروفسور اندرو واتسون از اعضای کار گروه انجمن سلطنتی بریتانیا می گوید: "یک راه احتمالی برای کاهش گرمایش زمین شاید منحرف کردن پرتوهای خورشید به کمک آینه باشد. ما قصد داریم به مجموعه مفصلی از ایده های گوناگون برای مهندسی کردن آب و هوا بپردازیم. فکر می کنم اولین خط دفاع برای مقابله با این معضل کاهش تولید دی اکسد کربن است."
فعالان محیط زیست اذعان می کنند که کاستن از گازهای گلخانه ای اولویت اصلی است. در حقیقت آنها نگرانند که جستجو برای یافتن راه حلهای فنی شاید بهانه ای بشود تا برخی از دولتها از تولید گازهای گلخانه ای نکاهند.
دانشمندان می گویند نباید اجازه داد چنین حالتی پیش آید، چرا که این نوع فناوری تازه در مرحله آغازین قرار دارد. آنها قصد دارند گزارش خود را در اواسط سال آینده منتشر کنند.
هستند بسیاری از مردم و دولت*ها که سخت بر روی گازهای گلخانه*ای کار کرده*اند و افرادی که می*توانند کمک *کنند.
به عقیده محققان دانشگاه، یک راه گیرانداختن گرماست که به معنی کاهش انتشار گازها از طریق منابع مختلف با استفاده از تکنولوژی موجود در چند دهه جدید است که این موثرتر از ایجاد تغییر فاحش در یک منطقه خاص است. به نظر آن*ها از طریق 7 راهکار می*توان گازهای گلخانه*ای را کاهش داد. مجموع آن*ها می*تواند باعث کاهش این میزان برای 50 سال آینده شود و ما را در مسیر 500 واحد کاهش اندازد.
از جمله این راهکارها، افزایش کارایی انرژی و سوخت اتومبیل*هاست تا انرژی گرمایی کم*تری ایجاد شود، افزایش انرژی باد و انرژی خورشیدی، ایجاد هیدروژن از منابع تجدیدپذیر، تولید سوخت*های زیستی حاصل از محصولات، گازهای طبیعی و انرژی هسته*ایست.
همچنین می*توان دی*اکسید کربن حاصل از سوخت*های فسیلی را مهار و در زیر زمین ذخیره کرد که به ذخیره کربن معروف است.
به علاوه به جای گازهایی که به جو وارد می*کنیم، می*توان مقدار گازهایی که از جو می*گیریم را افزایش دهیم.
با کاشت گل*ها و درختان کربن را به طور طبیعی جدا کنیم.
و با افزایش مناطق جنگلی و تغییر روش کشاورزی میزان ذخیره کربن را افزایش دهیم.
بعضی این روش*ها اشکالاتی دارند و این کشورهای مختلفند که تصمیم*های مختلفی در مورد این که چطور زندگی را ارتقاء دهند، می*گیرند. اما نهایت آن که گزینه*های مختلفی وجود دارد که ما را در مسیر رسیدن به آب*و*هوای ثابت قرار می*دهند.
سازمان جهانی هواشناسی، سال ۲۰۱۵ میلادی را گرم*ترین سال تاریخ جهان و ماه جولای این سال را گرم*ترین ماه تاریخ اعلام کرد، در این سال ۹ کشور رکورد بیشترین دما را تجربه کردند و انتظار می*رود پدیده ال*نینو باعث افزایش هر چه بیشتر دمای جهان شود.[۲۰] بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا (NASA) و سازمان هواشناسی ژاپن (JMA)، ماه جولای سال ۲۰۱۵ به عنوان گرم*ترین ماه ثبت شده پس از پیدایش ابزارهای سنجش دمای هوا در اواخر قرن نوزدهم میلادی لقب گرفت. پژوهش*ها بر روی جنگل*ها، یخ*های قطبی و جزایر مرجانی در دریاها نیز نشان داده است که کره زمین در این سال در گرم*ترین حالت خود در طی ۴۰۰۰ سال گذشته است.[۲۱] پیش از این سال ۲۰۱۰ گرم*ترین سال تاریخ زمین تعیین شده بود
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)